perjantai 1. toukokuuta 2015

Vappubrunssi

Oltiin suunniteltu, että vappuna vietettäisiin uuden terassin avajaisia. Edellisellä viikolla olin saanut koottua Ikeasta tilatut ulkokalusteet ja ajattelin, että ne pitäisi myös korkata käyttöön.

 
 

Kutsuimme vappupäivänä vanhempani ja veljeni perheen vappubrunssille uudelle terassille. Epävakainen ja tuulinen sää kuitenkin pakotti järjestämään kattauksen terassin sijasta sisätiloihin. Ruoka ja seura oli loistavaa ja pilkahtelihan se aurinkokin aina välillä. Lämmin kiitos vieraille, tästä se kesäkausi sitten alkaa!
 


Satay-vartaat

           

Valmistusaineet:

 
Lihavartaat:
3 broilerin rintafileetä

Marinadi:
2 kuorittua valkosipulinkynttä halkaistuna
1 tl suolaa
2 tl ruokosokeria
1 tl kurkumaa
1 tl korianteria
1 tl juustokuminaa
1 rkl limettimehua
3 rkl rypsiöljyä

Satay-kastike:
2 1/2 dl suolapähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 rkl öljyä
1 prk (200 ml) kookosmaitoa
2 rkl ruokosokeria
2 rkl limettimehua
 

Valmistusohje:

 
Leikkaa fileet noin 3 cm pituisiksi suikaleiksi. Laita palat kulhoon. Lisää joukkoon marinadin aineet ja sekoita hyvin. Anna maustua viileässä vähintään 2 tuntia.

Tee satay-kastike. Rouhi pähkinät. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise chilipalko ja poista siemenet. Kuullota chiliä, sipuleita ja inkivääriä paistinpannulla öljyssä parin minuutin ajan. Lisää joukkoon kookosmaito, sokeri ja rouhitut pähkinät. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu hieman. Mausta limettimehulla.

Pujota maustuneet lihasuikaleet varrastikkuihin. Grillaa noin 12–15 minuuttia vartaita välillä käännellen.

Nosta vartaat tarjoiluvadille ja lusikoi päälle kastiketta tai tarjoa kastike erillisestä kulhosta.

Veljeni perheeltä tuliaisiksi saatuja orvokkeja, joiden ruukku on itse ommeltu ekologisesti vanhasta tyynynpäällisestä 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti