lauantai 23. toukokuuta 2015

Siivouspäivä

Siivouspäivä on kierrätyksen, vanhojen tavaroiden, ystävien ja kaupunkikulttuurin uusi juhlapäivä. Siivouspäivä muuttaa kaupungit isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi, joille kuka tahansa voi tuoda ylimääräiset tavaransa myytäväksi tai annettavaksi.
 
 
Tätä siivouspäivää vietettiin tänään ja oma asutusalueenikin oli lähtenyt mukaan tapahtumaan. Usea talo naapurustossa oli laittanut oman pihakirppiksen autotalliin tai -katokseen ja niin myös mekin teimme. Harmittavasti huono sää ei suosinut tapahtumaa ja se latisti vähän tunnelmaa ja asiakasmäärää. Mutta idea oli hyvä ja naapureiden kanssa juttelimme, että tulemme varmasti järjestämään vastaavanlaisen tapahtuman uudemman kerran.
 
 
 
Pihakirppiksen kassana toimi Eero Aarnion suunnittelema Plan Pastilli, joka toimii meidän perheen hyväntekeväisyys säästölippaana. Lippaan tuoton lahjoitamme aina kerran vuodessa johonkin kohteeseen tai järjestölle lasten hyväksi.
 
Elämme valitettavasti nykyään aika valtaisan kulutushysterian keskellä. Ihmisillä on paljon hyvää ja ehjää tavaraa käyttämättömänä nurkissa ja silti aina pitää olla ostamassa uutta. Tämmöinen siivoustapahtuma on oivallinen tapahtuma saada itselleen tarpeettomat tavarat kiertoon ja käyttöön uudelle omistajalle. Tähän aiheeseen sopivasti liittyen esittelen tämänkertaisena grillaustarvikkeena minun luotto grillausessuni. Tämän essun on valmistanut kierrätys- ja ylijäämämateriaaleja hyödyntävä yritys Globe Hope ja se on valmistettu Ruotsin armeijan vanhasta varustesäkistä.
 
Letunpaistajan tärkeimmät varusteet

Muisto essun armeija-ajoilta

Globe Hope on innovatiivinen suomalainen designyritys, joka valmistaa ekologisia designtuotteita kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista

 

Porkkanaohukaiset


Valmistusaineet:

5 dl maitoa
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl chilijauhetta
ripaus valkopippuria
2-3 dl porkkanaraastetta

paistamiseen voita

Valmistusohje:

Sekoita vispilällä munat ja maito, lisää muut ainekset, anna turvota noin puolisen tuntia. Paista riittävän kuumalla pannulla, että letuista tulee rapeareunaisia, mutta kannattaa olla tarkkana, ettei pannu ole liian kuuma ja letut pala.
 
Lettujen raaka-aineina käytettiin REKO-lähiruokapiiristä ostettuja luomutuotteita.
 
 

Paistamisessa käytetään ehdottomasti oikeaa voita!


Letut voi paistaa hyvin myös liedellä, mutta grillissä teräspannulla valmistettaessa hommassa on aivan toisenlainen fiilis 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti