torstai 14. toukokuuta 2015

Tschunk

Aina on hyvä sää grillata! Tämä loppuun kulunut slogan ei kyllä tänään päde, kun ulkona on +6 astetta ja jäätävä tuuli vihmoo tihkusateen kera. Lupailin esitellä blogissani grillausvälineitä ja -tarvikkeita. Niinpä esittelen tällä kertaa Weberin veden ja tuulen kestävän grillin suojapeitteen. Tämä laadukas suojapeite on Suomen ilmastossa todella tarpeellinen, mikäli haluaa grillin pysyvän kuivana ja puhtaana. Jätänkin grillin nyt suosiolla tämän suojapeitteen alle lepäilemään ja lähden valmistamaan drinkkiä.
 
 
 

Kirjoitin aikaisemmassa Nuoruuteni sankarille postauksessa mateesta ja että olen tämän juoman innokas lipittäjä. Tästä syystä ilahduin, kun bongasin viime viikolla paikallisessa Punnitse & Säästä -liikkeessä myynnissä hipstereiden trendijuomaa Club-Matea. Club-Mate on kofeiinipitoinen mate-uutteesta valmistettu hiilihapotettu virvoitusjuoma. Nappasin sitä yhden pullon mukaan, valmistaakseni siitä suositun saksalaisen drinkin tschunkin. Tämä drinkki maistuu ja piristää kummasti tätä koleaa perjantai iltaa. Kippis ja hyvää viikonloppua!



Club-Mate on saksalainen alkoholiton virvoitusjuoma, jota on tehty baijerilaisissa olutpanimoissa jo 1920-luvulla. Nykyisin sitä valmistaa Brauerei Loscher.
 

Tschunk

 

Ainesosat:

n. 12 cl Club-Matea
2 cl limemehua

1 rkl ruokosokeria
4 cl rommia


Valmisohje:

Murskaa mukin pohjalle 4 limelohkoa. Lisää ruokalusikallinen sokeria. Täytä muki jääpaloilla. Lisää rommi ja pidennä Club-Matella.


Oiva Toikan vuonna 1973 suunnittelema Krouvi-olutlasi on suomalaisten olutkuppiloiden kestosuosikki, josta voi hyvin tarjota muutakin kuin olutta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti