perjantai 8. toukokuuta 2015

Moscow Mule

Aurinko paistaa ja vettä sataa, vuorotellen. Tämä sää saa nurmikon ja luonnon vihertymään silmissä. Ilmatkin ovat vihdoin lämpenemässä ja kesä tekee rytinällä tuloaan. Olisi aika laittaa jo taimetkin kasvihuoneeseen kasvamaan. Mutta nyt perjantaina työviikosta selvinneenä on taas aika rentoutua grillailun ja saunan merkeissä. Yksi asia joka kuuluu myös ehdottomasti kesään on kylmät ja raikkaat drinkit.


Tänään kun Saksan antautumisesta toisessa maailmansodassa tulee kuluneeksi päivälleen 70-vuotta ja ilmapiiri lännen ja idän välillä on jälleen kiristymässä, valitsin perjantaindrinkiksi kuuluisan Moscow Mulen. Drinkki nosti 1940- ja 50-luvulla venäläisen vodkan laajaan tietoisuuteen Yhdysvalloissa. Alkuperäisen reseptin mukaan drinkissä käytetään alkoholitonta inkivääriolutta. Oleellista on tarjoilla juoma kuparimukeista. Minulta kun ei näitä kyseisiä kuparimukeja löytynyt, niin valmistin drinkin Suomen armeijan teräsmukiin.


Hackmanin Sorsakosken tehtailla valmistettu Suomen armeijan teräsmuki, joka on muisto omista armeija-ajoista

Mielestäni olisi kaikille parempi, että idän ja lännen kasvavan uhittelun ja sotavarustelun sijaan juotaisiin yhdessä sovinnollisesti vaikka mukilliset Moscow Mulea. Tämä valitettavasti tuskin toteutuu, mutta siitä huolimatta hyvää viikonloppua!

Saksalaista alkoholitonta Ginger Brause inkivääriolutta

Moscow Mule


Ainesosat:

12 cl alkoholitonta inkivääriolutta
2 cl limemehua
4 cl vodkaa

Valmisohje:

Murskaa mukin pohjalle 3-4 limelohkoa. Täytä muki jääpaloilla, lisää vodka. Pidennä inkiväärioluella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti