tiistai 12. toukokuuta 2015

Täydellinen grillipihvi

Grillaamisessa on jotain alkukantaista vetovoimaa. Leimahtelevat liekit, savun tuoksu ja lihan tirinä. Työstressi on hetkessä kaikonnut, kun pääsee puuhastelemaan grillin ääreen.


Mielestäni grillaaminen ei saa olla liikaa välineurheilua. Yhtä hyvään lopputulokseen pääsee periaatteessa vanhalla pallogrillillä, kuin viimeisintä huutoa olevalla huippu kaasugrillilläkin. Tietenkin grillausvälineet ja -varusteet helpottavat ja nostavat homman tasoa, mutta tärkeintä grillauksessa on kuitenkin se tunne ja fiilis.


Weber Spirit E-310

Tulevissa postauksissani aion esitellä muutamia grillaukseen liittyviä välineitä. Ensimmäisenä välineenä esittelen digitaalisen lämpömittarin. Ilmankin pärjää kyllä loistavasti, mutta kun lihaan haluaa täydellisen kypsyyden, on mittarista suuri apu.

Grillattu pihvi ja chimichurri

 

2 annosta  

          

Valmistusaineet:

n. 300 g pihvilihaa, esim. entrecôte’ta
sormisuolaa ja mustapippuria myllystä
1 miniromaine salaatti
rucolaa ja lollo rossoa
1 rkl oliiviöljyä
muutama kirsikkatomaatti
 

Valmistusohje:

1. Ota lihat hyvissä ajoin eli vähintään noin tunti ennen paistamista huoneenlämpöön.
 

2. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Grillaa niiden pintaan kaunis väri kuumassa grillissä. Siirrä lihat keraamiseen planchaan ja jatka kypsentämistä grillissä, kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Tällöin liha on kauniin vaaleanpunaista sisältä. Jos haluat täysin kypsää, niin jatka paistamista kunnes sisälämpö on 65 astetta. Anna lihan vetäytyä n. 10 minuuttia folion alla.
 

3. Huuhtele salaatit ja puolita romaine salaatti. Sivele kevyesti öljyllä. Grillaa salaatinpuolikkaita noin 30 sekuntia molemmilta puolilta. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
 

4. Tarjoa lihat salaatin, kirsikkatomaattien ja chimichurrin kanssa. 

Chimichurri

 

Valmistusaineet:

n. 1 dl oliiviöljyä
1/2 dl punaviinietikkaa
1 sipuli hienonnettua
1 murskattu valkosipulinkynsi
2 dl persiljaa
1 tl oreganoa
1 tl kuivattua, rouhittua chiliä
1 tl sormisuolaa
1 tl mustapippuria myllystä
1/2 tl sokeria
 

Valmistusohje:

Vispilöi kulhoon öljy ja viinietikka. Lisää sipuli, valkosipuli, hienonnettu persilja, oregano, chilirouhe, suola, mustapippuri ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos tuntuu liian paksulta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti