lauantai 25. huhtikuuta 2015

Grillikausi avattu!

Työviikosta oli taas selviydytty ja perjantaina aurinkoinen sää mahdollisti suunnitelmat grillikauden avaamisesta. Oli aika poistaa grillin suojapeite ja nostaa grilli ulkoterassille. Kaasupullo kiinni ja grilli tulille. Hetken päästä parilojen talvisäilytysrasvojen savu leijaili grillistä.


Pitihän se tietenkin korkata myös kylmä olut odotellessa grillin kuumenemista. Ilma tosin oli vielä melko viileä, mutta ei se pahemmin syönyt fiilistä kun pääsi taas ensimmäisen kerran pitkän talven jälkeen laittamaan grillin tulille.


Grillin lämmettyä tarpeeksi kuumaksi, oli aika heittää lammaskofta-vartaat grillin parilalle. Hetken päästä grillistä alkoi leijailemaan maukkaat tuoksut. Grillikausi 2015 oli nyt virallisesti avattu!


Lammaskofta ja korianterijogurtti 

         

Valmistusaineet:

 
Lammaskoftat:
400 g lampaan jauhelihaa
3 kananmunankeltuaista
1 chili
noin 1/2 dl vaaleaa olutta
2 rkl hienonnettua korianteria
hienonnettu valkosipulinkynsi
suolaa ja pippuria

Korianterijogurtti:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl hienonnettua korianteria
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
suolaa ja mustapippuria
ripaus sokeria

Valmistusohje:

 
Lammaskoftat:
Sekoita kaikki aineet keskenään murekkeeksi ja muotoile taikinasta varrastikkuihin 2-3 sentin paksuisia sikarinmuotoisia torpedoja. Grillaa muutaman kerran kääntäen, noin 10-15 minuuttia

Korianterijogurtti:
Sekoita ainekset keskenään, anna maustua hetken kylmässä ja tarjoile.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti