lauantai 11. huhtikuuta 2015

Puuhääpäivä

Perjantaina vietin vaimoni kanssa 5-vuotis hääpäivää, eli puuhääpäivää. Viime vuonna kun vietimme keramiikkahääpäivää vierailimme Iso-Pahkalan keramiikkapajassa Kalajoella, josta ostimme pienen keraamisen esineen muistoksi. Ajattelin tehdä tästä meidän vuosipäivän perinteen, että viettäisimme päivää aina kyseisen hääpäivän nimityksen mukaisesti. Tänä vuonna kun oli vuorossa puuhääpäivä, ajattelin järjestää vierailun johonkin puusepänverstaaseen. Etsiskelin näitä puusepänverstaita ja puuesineitä myyviä myymälöitä lähialueeltamme ja tuntui ettei näitä sopivia paikkoja löydy ollenkaan. Sitten löysin Elsa Möbel nimisen myymälän Kruunupyystä, joka vaikutti juuri sopivalta. Otin paikkaan yhteyttä ja sovin tapaamisen myymälään.
 
 
 
www.elsamobel.fi
  
Lähdimme perjantaina töitteni jälkeen ajamaan kohti Kruunupyytä ja tässä vaiheessa vaimoni ei tiennyt perinteen mukaisesti mihin olemme menossa. Perille saavuttua ja myymälän oven avattuamme meitä oli kaksi hymyilevää naista vastassa, jotka toivottivat meille hyvää hääpäivää. Tutustuimme myymälään ja valikoimme muistoksi yhden puulautasen. Lisäksi saimme liikkeeltä hääpäivälahjaksi valita Jeanne d’Arc Livingin ympäristöystävällistä kalkkimaalia. Värivaihtoehtoja oli useita joista päädymme yhteen vaalean harmaaseen sävyyn. Maalilla aion maalata lapsuuteni "läksyjenlukutuolini" uuteen uskoon ja käyttöön poikani huoneeseen. Tästä tuoliprojektin etenemisestä kuulette jatkossa lisää. Ensi vuonna olisi sitten sokerihääpäivä ja sitähän vaimoni odottaa jo innolla!
 
Valinnan vaikeutta. Jeanne d´Arc Living vesiohenteisia ja hajuttomia kalkkimaaleja oli tarjolla 20 eri väriä
 
Maalit sopivat myrkyttömyytensä vuoksi erityisesti lasten kalusteisiin
 
Projektin kohde: Artekin lasten tuoli N65, suunnittellut Alvar Aalto (1935)
 

Mäti-smetanaleivät

                   

Valmistusaineet:

200 g siianmätiä
1 dl smetanaa
1/2 dl majoneesia
pieni valkosipulinkynsi
1 punasipuli

koristeluun siianmätiä


Valmistusohje:

Sekoita siianmäti, smetana ja majoneesi. Jätä osa mädistä, noin 50 grammaa, koristeeksi.

Leikkaa valkosipuli ja punasipuli pieneksi silpuksi ja yhdistä aineet.

Levitä täyte kaurarieskalle (ohje löytyy tästä aikaisemmasta blogikirjoituksesta) ja koristele mädillä.
 
Edesmennyt vaarini oli innokas puutöiden harrastaja ja teki niitä usein lahjaksi sukulaisille ja lapsilleen. Tässä tuleva Hullu kokki saa lahjaksi vaarin tekemän kulmakaapin 3-vuotispäivänä vuonna 1985
 
Vaarini minulle tekemä puuhevonenkin on edelleen tallessa ja leikeissä jo toisella sukupolvella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti