perjantai 3. huhtikuuta 2015

Kyyttöbraatvurstihodari

Kiireisen työviikon jälkeen pääsiäisen pyhien tuomat vapaapäivät tulivat todella tarpeeseen. Pitkäperjantain aamupäivä otettiinkin hyvin rennosti lökötellessä. Iltapäivällä menin pojan kanssa siivoilemaan pihaa ja suunnittelin uuden terassin tulevia kalustehankintoja. Ulkoilun jälkeen oli mukava lämmittää sauna. Saunan jälkeen maistui REKO-lähiruokaryhmästä ostetuista kyyttöbraatvursteista valmistetut hodarit kylmän belgialaisen luomu pils-oluen kera.



Kevään merkkejä kotipihan syreeneissä



Kyyttötila Ylikallion valmistuttamaa ja Ilmajoen makkaramestareiden valmistamaa luomukyyttöbratfurstia
 
Rasilaisen luomu hapankaalia
 

Kyyttöbraatvurstihodari


Valmistusaineet:

1 patonki
4 (kyyttö)braatvurstia
300 g hapankaalia
1 sipuli
1 hapan omena (esim. granny smith)
2 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl sokeria
1 tl kuminaa
2 dl valkoviiniä
1 peruna
suolaa
dijonsinappia

Valmistusohje:

Kuori ja hienonna omena sekä sipuli. Kuullota omena-sipulisilppua öljyssä kymmenisen minuuttia. Sekoita joukkoon hapankaali ja jatka kypsentämistä kymmenisen minuuttia. Lisää murennettu liemikuutio, sokeri ja viini. Anna porista kannen alla tunnin verran. Sekoittele välillä. Kuori peruna ja raasta se hapankaalin joukkoon. Kypsennä vielä puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Paista braatvurstit ja kuumenna leivät. Pane braatvurstit leipien väliin, lusikoi päälle reilusti hapankaalia ja viimeistele sinapilla.
 
 
 
Runsaasti humaloitu pils on hyvä kumppani braatvurstin kanssa
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti