maanantai 29. kesäkuuta 2015

Laiskajaakko

Suurena oluenystävänä myönnän sortuneeni ostamaan usein markettien tarjouksessa olevia niin sanottuja bulkki-oluita. Silloin tällöin kuitenkin herkuttelen ostamalla erikoisoluita. Tällä kertaa mukaani valikoitui Teerenpelin pienpanimon valmistamaa Laiskajaakko luomu-olutta.


Tereenpelin Panimo on perustettu ensimmäisten suomalaisten pienpanimoiden joukossa vuonna 1995. Viime vuonna panimolla otettiin käyttöön oma pellettivoimala, jonka myötä kotimaiset oluet ja siiderit valmistuvat entistä ympäristöystävällisemmin. Uusi, uusiutuvilla energianlähteillä toimiva puupellettivoimala tuottaa kaiken panimon keittohuoneen tarvitseman lämpöenergian.

Teerenpelin pienpanimon puhtaat maut syntyvät uusiutuvalla energialla Salpausselän vedestä ja kotimaisista raaka-ainesta.

Oluesta on vihdoin tullut hyväksytty salonkikelpoinen ruokajuoma viinien tapaan. Olut on paitsi hyvä ruokajuoma, myös erinomainen ja monikäyttöinen raaka-aine ruoanvalmistuksessa.

Kukkivaa timjamia omasta kasvihuoneesta

 
 

Porsaanselykset olutomenakastikkeessa

         

Valmistusaineet:

n. 500 g porsaan sisäfileetä
1 vihreä omena
2 sipulia
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
75 g voita
1 dl (Laiskajaakko)olutta
2 dl kermaa


lisäksi:
maalaislohkoperunoita
               

Valmistusohje

Leikkaa filee paksuiksi viipaleiksi ja nuiji kevyesti. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Paista selykset molemmin puolin kauniin ruskeiksi, jätä lämpimälle pannulle odottamaan. Kuutioi omena ja silppua sipuli. Kuullota sipulit ja omenakuutiot toisessa pannussa. Lisää olut, kiehauta. Lisää kerma ja keitä kastiketta, kunnes se on sopivan sakeaa.

Nosta lämpimät selykset vadille ja kaada päälle kastike. Tarjoa lisänä grillin parilalla paistettuja maalaislohkoperunoita.


Veljekset Kuusiston Maalaislohkoperunoita Himangalta, jotka on helppo ja nopea valmistaa grillissä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti