sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Juhannuskuplassa

Tänä vuonna vietimme juhannusta niin sanotusti perinteisin menoin. Juhannusaaton vietimme vanhempiemme kanssa appiukkoni mökillä Öjassa. Aattoilta vierähti grillaillessa, rantasaunalla saunoessa ja tulipa sitä talviturkkikin heitettyä kylmässä Öjanjärvessä. Yöttömän yön juhlan kruunasi vielä juhannuskokko.

 
Juhannuspäivä meni sitten kotosalla myöskin rennosti grillatessa ja saunoessa. Olin ostanut REKO-lähiruoka piiristä kaurahiutaleita ja raparperia, josta valmistin keskikesän juhlan kunniaksi kesänmakuisen jälkkärin.

Kyllä sitä uimaankin piti rohjeta, vaikka ei se vesi kyllä todellakaan ollut vielä lämmintä!
 

Tyyni Öjanjärvi juhannusyönä
 


Tuoreet koivunoksat ja Sunlightin saunasaippuan tuoksu tuovat kesäistä tunnelmaa ja mökkifiilistä kotisaunaankin
 

Raparperipaistos

2 annosta
           

Valmistusaineet:

noin 250 g raparperia
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoa
50 g voita
1/2 dl siirappia
1 1/2 dl kaurahiutaleita

1 l vaniljajäätelöä
 

Valmistusohje

Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori raparperit ja leikkaa ne noin 2 cm paloiksi kulhoon. Kääntele joukkoon sokeri ja perunajauhot. Levitä raparperinpalat yhteen isompaan voideltuun uunivuokaan tai pienempiin annos-vuokiin.

Sulata voi kattilassa ja kaada joukkoon siirappi. Lisää kaurahiutaleet ja anna seoksen kiehahtaa. Levitä seos raparperipalojen pinnalle.

Paista isoa paistosta noin 25 ja pienempiä 10–15 minuuttia.

Tarjoile haaleana vaniljajäätelön kera.

Sara ja Hannu Kontion luomutilalla Ylivieskan Niemenkylällä viljelemää luomukauraa

Suomisen Maidon pienen jäätelötehtaan Aurassa valmistamaa luomujäätelöä
 
Kesän makuja
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti