torstai 4. kesäkuuta 2015

Frappe

Jokainen on varmasti huomannut, että kauppojen maitovalikoima on kasvanut runsaasti viime vuosina. Luomumaidot ovat jo tuttu näky valikoimassa, mutta nyt uutena tuotteena hyllyyn on ilmestynyt Vapaan lehmän maitoa.

 
Vapaan lehmän maitoa tuottaa jalasjärveläinen perhemeijeri Juustoportti. Juustoportin Vapaan lehmän maitoon ei lisätä mitään ylimääräistä. Lehmät saavat kuljeskella vapaana pihatossa ja syödä myös apilaa, jonka viljelyyn tarvitaan vähemmän lannoitteita. Maito kerätään noin 10 kilometrin säteeltä meijeristä ja näin myös kerätyn maidon hiilijalanjälki on saatu pienemmäksi.

Vapaan lehmän maito on:

100%  vapaasti pihatossa elävien lehmien maitoa
100%  hyvinvointisopimustiloilta kerättyä maitoa
100%  Vapaan lehmän tiloista kuuluu Nautojen terveydenhuollon seurantajärjestelmään
100%  tiloista sitoutuu ja saa koulutusta eläinten parempaan kohteluun ja apilanviljelyyn
100%  GMO-vapaata

Kylmä kahvi kaunistaa? Sitä en tiedä, mutta ainakin se piristää kivasti helteisenä kesäpäivänä jääkahvin muodossa. Näitä kesähelteitä odotellessa, voi valmistaa Vapaan lehmän maidosta tehtyä Frappea eli kreikkalaista jääkahvia.

Hullu Kokki on ollut kiinnostunut maidon alkuperästä jo hyvin nuoresta


Frappe

2 annosta

Ainesosat:

1 rkl pikakahvijauhetta
2 dl (Vapaan lehmän) maitoa
1 rkl sokeria
12 jääpalaa

Valmistusohje:

Mittaa kahvijauhe, maito ja sokeri tehosekoittimeen. Käynnistä tehosekoitin ja vaahdota seos.
Kun seos on vaahtomaista, lisää jääpalat tehosekoittimeen ja käynnistä laite vielä hetkeksi, jotta jäät murskaantuvat hieman. Kaada kylmä kahvijuoma laseihin ja tarjoa heti.

Minunkin isovanhemmat ovat olleet aikanaan maidontuottajia. Tuosta ajasta kertovat edelleen tallessa olevat pienet maitohinkit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti