torstai 18. kesäkuuta 2015

Gin Basil Smash

Pari viikkoa sitten Iittala järjesti Tapio Wirkkalan 100-vuotisjuhlan kunniaksi haasteen valmistaa drinkki Wirkkalan suunnittelemaan Ultima Thule -sarjan lasiin. Olen aina ihaillut tätä lasisarjaa ja siksi lähdin mukaan tähän haasteeseen ja kehittelin villiyrteistä inspiroituneena rikkaruoho mojiton.

 

Viime lauantaina Iittala yllättäen otti yhteyttä ja kysyi lupaa jakaa Instagramissa minun ottamani kuvan tästä kehittelemästäni drinkistä. Luvan myönnettyäni, Iittala jakoi kuvan jo saman päivän aikana. Oli aika hämmentävää huomata, että kuva oli hetken päästä saanut yli 1500 tykkäystä ympäri maailmaa.


Basilika on nyt kansainvälisen cocktail-skenen yksi trendiaines. Minun Vihervajassanikin basilika on alkanut kasvamaan hyvin, vaikka aluksi vähän säikähtikin kylmiä alkukesän öitä. Basilikahan on tunnetusti kylmänarka yrtti, joka ei pidä alle kahdeksan asteen lämpötiloista. Keskikesän vanhaa pakanajuhlaa eli juhannusta on kiva ottaa vastaan tekemällä hyvä basilikadrinkki, joka maistuu kesälle vaikka ilmat olisivat sitten mitä tahansa. Kippis ja hyvää juhannusta kaikille!


Matz Borgströmin suunnittelma cocktail shaker

 

Gin Basil Smash


Valmistusaineet:
n. 8 basilikanlehteä
4 cl giniä
2 cl sitruunamehua
2 cl sokerisiirappia
Jääkuutioita
Koristeeksi basilikanlehti

Valmistusohje:
Laita basilikanlehdet shakerin pohjalle. Kaada päälle gini, itse puristettu sitruunamehu ja sokerisiirappi*. Sheikkaa hetki, lisää mukaan jääkuutioita ja sheikkaa vielä hetki. Kaada parilla jääpalalla täytettyyn lasiin ja koristele basilikanlehdellä.

* Valmista sokerisiirappi 1/1-suhteella: mittaa esim. 0,5 dl vettä ja 0,5 dl sokeria kattilaan, kiehauta ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on liuennut kokonaan veteen. Jäähdytä. Valmista siirappia voi säilyttää suljetussa purkissa jääkaapissa noin viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti