perjantai 16. tammikuuta 2015

Operaatio Sushi Kit

En ole mikään erityinen sushin ystävä, mutta olen niitä muutaman kerran tehnyt ihan mielenkiinnosta. Ostin kerran Lidlistä heräteostoksena Sushi Kit -pakkauksen. Oli tarkoitus ottaa se kerran mukaan lomamatkalle ja tehdä siitä ateria loma-asunnolla. Siinä kun kätevästi oli lähes kaikki tarvittavat tuotteet ateriaa varten yhdessä pakkauksessa. Kai asia oli kuitenkin unohtunut, kun pakkaus löytyi keittiön kaapista vielä loman jälkeenkin. Eilen meille oli tulossa vieraita ja oli tarkoitus tehdä jotain pientä purtavaa tarjolle. Muistin sen kaapissa olevan Sushi Kitin ja ajattelin, että siinähän on sopivaa naposteltavaa illaksi. Ystäville on aina kiva kokata, tällä kertaa sushia.


Jos olet ajatellut kokeilla valmistaa sushia, etkä ole sitä aikaisemmin tehnyt, niin tässä todella helppo ohje makirullien valmistukseen.

Makirullat


Ainesosat:
2 dl sushiriisiä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
norisushilevyjä
200 g lämminsavulohta
porkkanasuikaleita
kurkkusuikaleita
sushimatto käärimiseen

tarjoiluun:
wasabia
soijakastiketta
gari-inkiväärilastuja

Valmistusohje:
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää vielä lämpimään riisiin laakeassa vadissa etikka, suola ja sokeri, jotka olet ensin sekoittanut keskenään. Sekoita lastalla, kunnes riisi jäähtyy.


Pane norilevy sushimatolle ja levitä päälle muutama ruokalusikallinen riisiä jättäen levyn yläosasta tyhjäksi. Lisää riisin päälle savulohta ja ohuita kasvis suikaleita, sivele levyn reunaan hieman vettä ja kääri levy tiukalle rullalle maton avulla. Leikkaa rulliksi ja säilytä kylmässä.


Tarjoa sushirullien vierellä pienissä kulhoissa soijakastiketta, wasabia ja gari-inkiväärilastuja.


Sushi Kitin sisältö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti