tiistai 13. tammikuuta 2015

Ensitreffit

Oli vuosi 2006 ja asuin pienessä poikamies yksiössä Porvoon keskustassa. Asunto oli siivottu ja muutenkin normaalia siistimmässä kunnossa. Oli nimittäin eräs tytönhupakko tulossa treffeille ja syömään asunnolleni. Kai sitä vähän jännittikin, vaikka olinhan tämän tytön tuntenut jo hyvin aikaisemmasta elämästäni.
 
 
Kello läheni määräaikaa ja menin linja-autoasemalle vastaan. Bussi ja tyttö saapuivat ja menimme asunnolleni. Rupesin paistamaan pihvejä vanhalla mummulta perityllä valurautapannulla pienessä keittokomerossa, jossa ei ollut edes liesituuletinta. Paistokäryt olivat sen verran vahvat, että jouduin avaamaan ikkunoita, etteivät naapurit hälyttäisi palokuntaa paikalle. Ne vanhat ikkunatkin piti talvisin avata vasaran avulla! No pihvit tuli paistettua ja näytti ne tytölle maistuvankin pippurikermakastikkeen ja uuniperunoiden kera. Istuimme pienessä kahden hengen ruokapöydässä ja taisi siinä pöydällä olla romanttisesti jokin kynttilänpätkäkin. Viiniä kului ja tunnelma oli rento, vaikka puitteet olivat kyllä kieltämättä kuin Aki Kaurismäen elokuvasta.
 
Sitten oli jälkiruoan vuoro. En muista miten tähän olin päätynyt, mutta jälkkäriksi olin tehnyt valkosuklaamoussea. Valmiiksi tehdyt jälkiruoka-annokset pöytään tuotuani tunnelma koheni entisestään.

Lopputulos?

Mousse ja treffit onnistuivat sen verran hyvin, että tässä sitä ollaan oltu yhteisellä taipaleella siitä asti ja jo viidettä vuotta naimisissa. :)
 
 

Valkosuklaamousse

 

Valmistusaineet:

150 g valkoista suklaata
1/4 dl tuoretta appelsiinimehua
2 keltuaista
1/2 dl sokeria
1 liivatelehti
2 dl kermaa, vaahdotettuna

Koristeluun:
marjoja


Valmistusohje:

Pilko suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa.

Saosta kattilassa appelsiinimehu, keltuaiset ja sokeri koko ajan vatkaten.

Liuota liotettu liivate kuumaan keltuaisseokseen. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa.

Jäähdytä seos verkkaisesti sekoitellen. Sekoita kermavaahto kevyesti nostellen kylmään suklaapohjaan.


Kaada seos tarjoilukulhoihin, peitä kelmulla ja anna hyytyä viileässä muutama tunti. Koristele valmiit annokset marjoilla.



2 kommenttia:

  1. Nyt tuo on kuulemma ihan tieteellisestikin todistettu:
    http://www.iltalehti.fi/pinnalla/2015010918990540_iq.shtml

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Olipas hauska tutkimus, tulipahan tällekin asialle nyt tieteellinen selitys... ;)

      Poista