sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Mug Cake

Leivonta ei ole oikein minun juttuni, johtuen ehkä suurimmaksi osaksi siitä, että en ole erityisesti niin makean ystävä. Vaimoni on kuitenkin melkoinen sokerihiiri ja silloin tällöin tätä makeannälkää on helpotettava tekemällä jotain makeita herkkuja. Ja mitäpä miehet eivät tekisi pitääkseen vaimonsa tyytyväisenä :)

Minulla leipomisesta on mielikuvana suuri määrä tiskattavia kulhoja, kuppeja ja koko keittiö täynnä jauhoja. En myöskään pidä ruokaa laittaessa piperryksestä mittojen ja grammojen kanssa ja sitähän leipominen juurikin on. Mutta aina silloin tällöin kun törmää johonkin mielenkiintoiseen uuteen makeaan juttuun, on kiva kokeilla. Viimeksi tällainen oli sanomalehdestä bongattu mukikakku eli Mug Cake. Aikaa tämän vaivattoman mikrossa valmistettavan herkun tekemiseen ei mennyt kuin viisi minuuttia. Ja mikä parasta, vaimo tykkäsi ja tiskiäkään ei syntynyt.

 

Mug Cake

(1 kuppi)

Valmistusaineet:

2 rkl voita
4 rkl sokeria
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 kananmuna
2 tl kermaa
1 tl vaniljasokeria
6 rkl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 palaa suklaata


Valmistusohje:

Mittaa voi ja sokeri kahvikupin pohjalle. Lämmitä mikrossa täydellä teholla noin 30 sekuntia, kunnes voi on sulanut.

Sekoita seosta haarukan avulla ja lisää mukiin kaakaojauhe hyvin sekoittaen. Lisää seuraavaksi kananmuna, sekoita ja lisää vielä loput aineet.

Työnnä suklaapalat taikinan keskelle. Kypsennä mikrossa täydellä teholla noin 1 minuutti ja 20 sekuntia.
 
Herkuttele kakku suoraan lämpimänä kupista.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti