maanantai 5. tammikuuta 2015

Kevättä odotellessa

Moottoripyöräilyllä, grillauksella ja kasvihuoneen hoitamisella on yksi yhteinen piirre. Kaikki ovat nimittäin kausiharrastuksia. Keväällä lumien sulettua ja kevätauringon paistaessa, se tunne kun pääsee ensimmäistä kertaa pitkän talven jälkeen starttaamaan moottoripyörällä pöliseville kevätkaduille. Tai laittamalla ensimmäistä kertaa grillin tulille ja heittämällä sen kuumalle parilalle lihat tirisemään. Avata kylmä olut ja haistella grillistä tulevia tuoksuja. Katsella juuri ajettua siistiä nurmikkoa ja tuoreen ruohon tuoksua. Tutkia tuulen suuntaa ja seurata milloin nälkäinen naapuri pensasaidan takaa havaitsee grillistä kantautuvat mehevät tuoksut...


Joopa joo! Nyt tammikuun alussa tämä kaikki tuntuu vielä kovin kaukaiselta. Lämpömittari näyttää reilut -17 astetta pakkasta ja terassinlasit ovat kauttaaltaan jääkiteiden peitossa. Vähän haikeana katson terassilla suojahupun alla makaavaa Weberiä, joka syksyllä huollettuna ja putsattuna odottaa valmiina kevättä.

 
Sattumalta samalla hetkellä pilkahtaa matalalta paistava marraskuinen aurinko terassin kuuraisten lasien takaa, kuin enteenä kaukaisesta mutta lähestyvästä keväästä ja uudesta grillikaudesta.


Nyt pieni vilu ja orastava flunssa lääkitään kupillisella kuuma suklaakahvia

Meksikolainen kahvi


Valmistusaineet

1/2 kupillista espressoa
1/2 kupillista tummaa kaakaojuomaa
loraus tummaa rommia
 

Valmistusohje

Kaada kuppiin samanaikaisesti molempia kuumia juomia.
Terästä tummalla rommilla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti