perjantai 17. heinäkuuta 2015

Eurooppalainen ruokatori

Tänään alkoi vihdoin kovasti odoteltu kesäloma! En mitenkään malttanut tehdä täyttä työpäivää, vaan karkasin jo puolen päivän jälkeen lomille. Aloitimme perheen kanssa lomafiilistelyn lähtemällä katsastamaan Kokkolaan saapuneen Eurooppalaisen ruokatorin tarjontaa. Aurinkoinen sää ja samaan aikaan paikkakunnalla parhaillaan käytävä iso jalkapalloturnaus oli tuonut kivasti ihmisiä liikkeelle keskustaan.

 

Eurooppalainen ruokatori on vieraillut kaupungissa jo useana kesänä ja siitä onkin muodostunut kiva ja piristävä kesätapahtuma muuten melko köyhähköön Kokkolan tapahtumatarjontaan. Oli kiva huomata tapahtuman aikaisempiin vuosiin verrattuna lisääntynyt katuruokatarjonta. Yksi valitettava miinus tapahtumassa on edelleen ja se on hinnoittelu. Tälläkin kertaa useampi tuote jäi ostamatta överin hinnoittelun takia.

 
Nizzalaisia niçoise oliiveja

Tällä kertaa ruokatorilta tarttui mukaan ranskalaista patonkia ja oliiveja joista valmistin herkullista oliivitahnaa eli tapenadea. Pienistä nizzalaisista oliiveista kivien poisto oli tosin niin työlästä hommaa, että suosittelen kyllä tähän tapenaden valmistukseen ostamaan kivettömiä tai sitten isompia kreikkalaisia oliiveja. Mutta maku ainakin näissä ranskalaisissa oliiveissa oli loistava ja mihinkäs tässä lomalla on kiire minnekään.

 
Aitoa ranskalaista patonkia
 

Tapenadeleivät

   

Valmistusaineet:

Tapenade-tahna:
200 g mustia oliiveja (jos haluat päästä helpommalla ota kivettömiä)
2 anjovisfilettä
2 valkosipulinkynttä
persiljaa (jätä hieman koristeeksi)
1 rkl kapriksia
pari oksaa timjamia
1 dl oliiviöljyä

Tuoretta patonkia
 

Valmistusohje:

Sekoita ainekset timjamia ja öljyä lukuun ottamatta rouheeksi tehosekoittimella. Kaada seos kulhoon, lisää timjami sekä öljy kapeana nauhana koko ajan sekoittaen. Anna maustua jääkaapissa.

Leikkaa patongista noin sentin paksuisia viipaleita. Levitä päälle tapenade-tahnaa ja koristele persiljalla.

Kesälomallahan on aikaa vaikka poistella oliiveista kiviä. Saisihan sitä tapenade-tahnaa valmiinakin, mutta tarpeeksi hyvän makunautinnon saavuttaminen vaatii usein hieman vaivannäköä..
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti