keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Ensimmäinen kasvihuonekurkku

Kylmä alkukesä on näkynyt myös vihervajassa siten, että kasvit ovat kasvaneet selkeästi edelliskesiä hitaammin. Tänään kuitenkin saatiin vihdoin poimia kesän ensimmäinen kurkku kasvihuoneesta. Tomaatit ja chilit kukkivat parhaillaan runsaasti, mutta niiden satoa saadaan vielä tovi odotella.


Kesän ensimmäinen kasvihuonekurkku valmis poimittavaksi
 
Ensimmäisestä tuoreesta vastapoimitusta kurkusta ajattelin valmistaa grillatulle kanalle maukkaan kurkku-juustosalaatin, johon poimin kasvihuoneesta myös yrttejä mausteeksi.

Tuetaan Kreikan taloutta ostamalla aitoa kreikkalaista luomu fetaa!

Salaatin mausteeksi käytin vihervajasta poimittua ruohosipulia, persiljaa ja basilikaa

Vihervajan kurkku-juustosalaatti

 

Valmistusaineet:

1 kasvihuonekurkku
1 pkt aitoa kreikkalaista fetaa
1 sitruunan mehu
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl ruohosipulia, silputtuna
1 tl viherpippureita murskattuna
1 rkl basilikaa, hienonnettuna
1 rkl persiljaa, hienonnettuna
mustapippuria myllystä
               

Valmistusohje:

Viipaloi kurku laakealle vadille.

Murskaa fetajuusto kulhon pohjalla. Sekoita juustoon sitruunamehu ja oliiviöljy.

Lisää kastikkeeseen sipulisilppu ja murskatut viherpippurit. Kaada kastike kurkkuviipaleiden päälle ja sekoita niin, että kaikki viipaleet maustuvat kastikkeesta. Sirota pinnalle silputut yrtit ja pyöräytä muutama kierros mustapippuria.

Anna salaatin maustua viileässä vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.

Murskaa viherpippurit morttelissa
 
Kurkun kukka
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti