Ristomatti Ratia Bio-sisustustakka Kotipesä antaa lämpöä ja tunnelmaa pimeneviin iltoihin |
Airam Huvila -rottinkivalosarja luo kivaa tunnelmaa lasitetulle terassille |
Huomasin eilen, että takapihamme takana olevassa pienessä metsikössä puolukat punersivat komeasti ja vaikuttivat kypsiltä. Kävinkin hakemassa kulhon, johon poimimme pojan kanssa noin kolmen desin verran puolukoita. Muistin, että minulla on kauan pyörinyt kaapissa yksi säilyketölkki kondensoitua maitoa ja ajattelin käyttää sen nyt pois. Olin aikaisemmin valmistanut tästä kondensoidusta maidosta banoffeeta, mutta nyt ajattelin kokeilla valmistaa puolukkaista puoloffeeta. Tämä puoloffeen makean ja kirpeän liitto osoittautuikin varsin herkulliseksi yhdistelmäksi.
Lähiruokaa takapihan metsiköstä |
Puoloffee
Valmistusaineet:
pohja:
pötkö Marie-keksejä (tai esim. Digestive-keksejä)
100 g voita tai margariinia
100 g voita tai margariinia
täyte:
1 tlk keitettyä kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
n. 3 dl puolukoita
joiden päälle tomusokeria
1 tlk keitettyä kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
n. 3 dl puolukoita
joiden päälle tomusokeria
Valmistusohje:
Keitä kondensoitua maitoa tölkissään vesihauteessa liikutellen kolme tuntia. Anna tölkin jäähtyä keittämisen jälkeen. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata rasva ja sekoita keksimurska joukkoon. Levitä muruseosta vuoan pohjalle ja parin sentin matkalta reunoille. Anna pohjan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa. Levitä kondensoidusta maidosta keitetty kinuski pohjan päälle. Sekoita kerman joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi. Levitä kinuskin päälle. Laita pinnalle puolukoita ja siivilöi päälle tomusokeria. Irrota vuoan reunus ja siirrä tarjoilulautaselle.
Keitä kondensoitua maitoa tölkissään vesihauteessa liikutellen kolme tuntia. |
Levitä kondensoidusta maidosta keitetty kinuski pohjan päälle. |
Maria Kivijärven muotoilema ruostumattomasta teräksestä valmistettu Magisso-kakkulapio |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti