keskiviikko 26. elokuuta 2015

Rantapäivä

Kesälomat on vietetty ja paluuta arkirutiineihin on viikon verran harjoiteltu. Aurinkoiset ja lämpimät kelit saapuivat vihdoin näin loppukesästä. Harmittavasti nämä helteiset ilmat saapuivat vasta kun koulut olivat jo alkaneet ja suurin osa suomalaisten kesälomista oli jo vietetty. Viikonloppuna lainasimme isäni 70-luvun Land-Roverin ja hurautimme Lohtajan Vattajan rannalle viettämään kesän ensimmäistä rantapäivää.

 

Täällä Vattajan rannoilla olen viettänyt useita mukavia ja ikimuistoisia rantapäiviä lapsuudessa. Onkin kiva seurata kun samoja rantaleikkejä leikkii nyt oma poikamme samaisilla hiekkarannoilla.

 

Kivaan rantaelämään kuuluu olennaisena osana myös ruoka. Olin ostanut pari viikkoa aikaisemmin Lidlin poistomyyntikorista heräteostoksena pienen pallogrillin. Tällä hiiligrillillä olikin näppärä valmistaa herkullinen rantaruoka-ateria. Ja sehän on tunnettu totuus, että rannalla tuleekin aina kova nälkä ja siellä syöty ruoka maistuu aina jotenkin erityisen hyvälle. Nautitaan näistä kesän viimeisistä lämpimistä päivistä!


Seesamibroileri


Valmistusaineet:

400 g broilerin rintafileetä
2 dl barbequekastiketta
0,5 dl seesamiöljyä
0,5 dl seesaminsiemeniä (pannulla paahdettuna)
pari oksaa tuoretta korianteria
puolikas tuore chilipalko

Valmistusohje:

Kuutioi broilerin rintafileet annospaloiksi. Sekoita kaikki ainekset broileria lukuun ottamatta blenderissä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja voitele marinadikastikkeella.

Tikuta lihat vartaisiin ja grillaa noin 10 minuuttia. Voitele lihoja grillauksen aikana jäljelle olevalla marinadikastikkeella.

Tarjoa vartaat esimerkiksi salaatin kera.


S´mores on loistava rantajälkkäri, sen ohjeen löydät tästä aikaisemmasta kesähuone -postauksestani


"Vanha saapaskin maistuu hyvältä, kunhan sitä on kypsytelty hiilien yllä."
Italialainen sananlasku
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti