sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Grillattu Bloody Mary

Elokuu vaihtui syyskuuksi ja samalla myös ilmojen puolesta tuntui, että syksy todella alkoi. Lehdet alkavat jo kellastua ja kasvihuoneen kasvitkin alkavat lakastumaan. Tomaattia ja chiliä tosin vielä kypsyy parhaillaan. Kävinkin poimimassa kasvihuoneesta vajaan kulhollisen kypsiä kirsikkatomaatteja, joista ajattelin valmistaa tuoreen klassikkodrinkin Bloody Maryn, jonka maustoin tulisella Felixin Fellfire Chili Shot -maustekastikkeella.

Tarina kertoo, että Bloody Mary drinkin on kehitellyt Fernand Petiot, joka työskenteli Pariisissa Harry's New York Barissa 1920-luvulla, ja muutti sieltä New Yorkiin 1934 vieden reseptin mukanaan.
 
 

Grillattu Bloody Mary

 

Ainesosat:

(2 drinkkiä)

1/2 kg tomaatteja
1 lime
8 cl vodkaa
muutama tippa Felix Hellfire Chili Shot -maustekastiketta
2 sellerinvartta
jääkuutioita
 

Valmistusohje:

Huuhtele ja kuivaa tomaatit. Puolita lime.
 
Grillaa tomaatteja ja limettejä noin 2 minuuttia.
 
Soseuta grillatut tomaatit tehosekoittimessa.
 
Kaada shakeriin vodka, grillattujen limettien mehu, soseutetut grillatut tomaatit ja muutama tippa chilikastiketta. Sheikkaa hetki, lisää mukaan jääkuutioita ja sheikkaa vielä hetki. Kaada laseihin ja koristele sellerinvarsilla.
 
 
 
Mihin sinä sijoitut tällä asteikolla?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti