lauantai 26. syyskuuta 2015

Salsa de molcajete

Syksy etenee ja näkyy myös kasvihuoneessa. Yrtit ovat jo lakastuneet ja korjattu pois yksi toisensa perään. Kirsikkatomaatteja ja chilejä kasvihuoneessa vielä kypsyy ja kävinkin niitä aamusella vielä poimimassa.


Yksi suosikki juttu, jota teen jokaisella kasvukaudella omista chileistä ja tomaateista on Salsa de molcajete. Minulta tosin puuttuu vielä tämä aito kivimortteli (molcajete), joka minun on monta kertaa pitänyt hankkia. Onnistuu tämän salsan valmistus myös sauvasekoittimella, mutta kivimortteli antaa juuri oikean rakenteen. Saahan noita erilaisia salsoja edullisesti valmiina kaupoista, mutta itsetehty ja tuore salsa on aivan eri sfääreistä.



 

Salsa de molcajete

 

Valmistusaineet:

1 valkosipulin kynsi
2 tl karkeaa merisuolaa
1-2 tuoretta keskivahvaa chiliä
1/2 vihreää paprikaa
n. 250 g kirsikkatomaatteja
pieni nippu tuoretta korianteria

Valmistusohje:


Paahda chilejä ja paprikaa hetki parilalla tai kuivassa paistinpannussa ja pane ne sitten 4 minuutiksi muovipussiin. Näin niistä lähtee kuoret helposti. Kuori ja poista siemenet ja väliseinät. Kasta tomaatit kuumaan veteen ja kuori.

Pane kivimortteliin ensin valkosipulin kynnet ja suola ja jauha tasaiseksi. Lisää chili ja paprika ja soseuta. Lisää tomaatti ja jauha tasaiseksi kastikkeeksi.

Koristele silputulla korianterilla ja nauti maissilastujen kera.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti