sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Rapujuhlat

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nimittäin rapujuhlien järjestäminen näin syyskuun loppupuolella. Mutta hienosti juhlat järjestyivät vielä näin syyskuussakin lasitetun terassin suojissa. Ainut pulma meinasi koitua rapujuhlarekvisiitan löytämisen kanssa, kun monesta kaupasta ne olivat jo loppu tai poistettu valikoimasta. Rapujuhlat ovat mukava ja railakas sosiaalinen rituaali hyvässä seurassa. Syyskuun pimeät illat, lyhdyt ja kynttilät tuovat rapujuhliin mukavaa tunnelmaa.


 
Tämän vuoden rapujuhlien jokiravut olivat kotoisin Iberian niemimaan luonnonjärvistä ja -joista Espanjasta. Ravut on pyydystetty kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti perinteisiä pyydystysvälineitä käyttäen.
  

Pakastettujen rapujen valmistusohje:


1. Anna rapujen sulaa hitaasti jääkaapissa
ja heitä sulanut liemi pois.

2. Keitä vedestä, tillistä ja suolasta uusi liemi (5 l vettä, 1,5 dl karkeaa suolaa, 2 sokeripalaa). Lado ravut kerroksittain astiaan tillin kanssa, ja kaada jäähdytetty uusi liemi niiden päälle.

3. Anna rapujen maustua liemessä useita tunteja,
mieluiten yön yli.

 
4. Valuta ja asettele ravut tarjoiluvadille ja koristele kruunutillin kukinnoilla.
 
5. Kata rapujen kanssa tarjolle paahtoleipää ja kyytipojaksi pakastekylmää Koskenkorvaa
 
6. Juomalaulut ovat olennainen osa rapukekkereitä. Varaa pöytään laulunsanoja. Hyviä juomalauluja löydät TÄSTÄ

 

Helan går!

 
Helan går
sjung hoppfalleri fallerallala,
helan går
sjung hoppfallerallala.
Och den som inte helan tar
han heller inte halvan får.
Helan går!
Sjung hoppfallerallalej!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti