torstai 10. joulukuuta 2015

Kaamosta pakoon

Ulkona on pimeä ja märkää. Mikä olisi parempi aika karata hetkeksi pois täältä pimeän kaamoksen keskeltä Kanarian aurinkoon. Lähdimme marraskuun lopussa viikoksi Fuerteventuran saarelle latailemaan aurinkokennoja ja imemään d-vitamiinia pimeän talven varalle.



Lyhyen bussimatkan päässä lentokentältä sijaitsevassa Caleta de Fustessa on Playa de Castillon matalapohjainen hiekkaranta, joka sopii hyvin lapsille.


Emme luoneet viikon lomalle mitään sen kummempia tavoitteita kuin ottaa rennosti ja nauttia auringosta ja lämmöstä. Tässä tavoitteessa onnistuimme hyvin ja saimme kivan breikin osittain aika hektisenkin syksyn päätteeksi. Nyt tämän aurinkoisen lekotteluloman jälkeen tämä suomessa tällä hetkellä vallitseva joulukuinen pimeyskään ei tunnu enää niin pahalta.


Alun perin Caleta de Fustessa oli ainoastaan El Castillon linnoitus, jonka nimeä käytetään vielä nykyäänkin koko paikasta. Englantilaisten merirosvojen hyökkäyksen jälkeen saarelle rakennettiin 1740-luvulla linnoitus suojaksi tulevilta iskuilta. Linnoitus ja sen kaksi tornia eivät kuitenkaan koskaan joutuneet tositoimiin eli suojelemaan maata hyökkäyksiltä, sillä merirosvojen hyökkäyksiä ei enää tullut.



Castillon hienohiekkainen ja loivasti syvenevä ranta soveltuu loistavasti myös lapsille.
 
Kaverukset valmiina paluumatkalle
 

Tortilla Española


Valmistusaineet:


4 isoa perunaa
1/2 sipuli

kourallinen siitakesieniä pilkottuna
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
4 munaa

Valmistusohje:

Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi sipuli ja viipaloi sienet. Kuumenna öljy pannussa ja kypsennä siinä perunaviipaleet tehokkaasti käännellen. Lisää hetken kuluttua sipulit ja sienet. Älä ruskista. Mausta suolalla. Kun perunat ovat kypsiä, nosta reikäkauhalla kulhoon, kaada ylimääräinen öljy pois.

Riko munat toiseen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.
Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita munaseos perunoiden joukkoon ja kaada kaikki uudelleen kuumaan paistinpannuun. Kun munakkaan paistopuoli on ruskistunut, käännä se matalan lautasen tai kannen avulla ja paista toinen puoli.


Tortilla on hyvää juuri paistettuna grillatun kyljyksen tai makkaran lisänä. Kylmänä se on erinomainen eväs ja paloiteltuna tapasherkku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti