torstai 31. joulukuuta 2015

Hullu vuosi 2015

Joulu on vietetty ja nyt kuluva vuosi alkaa olla loppumetreillä. Tämä vuosi on ollut näin jälkikäteen katseltuna varsin tapahtumarikas. Kuluva vuosi on tarjonnut mukavia yllätyksiä ja ikimuistoisia tapahtumia. Olen yli kymmenen vuotta pitänyt muistiota, johon olen aina näin vuodenvaihteessa listannut oman elämäni vuoden merkittävimmät tapahtumat ja asiat. Lisäksi olen aina laatinut listan seuraavan vuoden tavoitteista ja oletetuista tapahtumista. Näiden laadittujen tavoitteiden toteutumista on aina mukava seurata näin vuoden vaihteessa ja laatia uudet tavoitteet seuraavalle vuodelle. Yhdeksi tämän vuoden tavoitteeksi laadin viime vuonna blogin pitämisen. Tämän projektin aloittamista helpotti kun olin vielä alkuvuoden vuorotteluvapaalla, joten ajan puute ei tuottanut ongelmia. Olin aina aikaisemmin hämmästellyt lukiessani muutamia blogeja, että miten näillä pienten lasten vanhemmilla oli aikaa ja intoa kaiken arjen kiireiden keskellä kirjoittaa vielä blogia. Tämä tuntui kiinnostavalta haasteelta ja halusin testata miten minä onnistuisin pitämään omaa blogia vuoden verran. Minulla oli alusta lähtien tavoitteena pitää blogia vain vuoden verran. Laadin blogini teemoiksi ruoan, juomat, grillaamisen, kasvihuoneviljelyn, ekologisuuden, ympäristöasiat, suomalaisen muotoilun ja matkustelun.

 
Joulupukki muisti Hullua Kokkia tänä vuonna Tefalin Hans Välimäki -paistokasarilla.

Aluksi epäilin miten keksisin postauksiin aiheita ja miten aikani riittäisi blogin pitämiseen palattuani vuorotteluvapaalta takaisin töihin. Homma alkoi kuitenkin melko nopeasti luistamaan rutiinilla ja aiheet tulivat ihan itsestään vastaan. Yllätyin, että kertaakaan en joutunut keksimällä keksimään aiheita postauksiin. Päinvastoin, joskus aiheita ja ideoita oli enemmän kuin ehdin niitä käyttämään.




Olen nyt pitänyt blogia vuoden ja tämä on 69. postaukseni. Lukukertoja blogilleni on kertynyt yli 12 000. Yllättäen ja hauskasti luetuimmaksi postaukseksi nousi Läskisoosi -postaus. Suurin syy tähän lienee kuitenkin se, että Herra Snellman jakoi tämän postauksen omilla Facebook-sivuillaan, joilla on yli 45 000 seuraajaa. Blogin pitäminen on ollut mielenkiintoinen kokemus, mutta nyt on aika jättää Hullu Kokki määrittelemättömälle luovalle tauolle. Kannustan ja rohkaisen kaikkia tarttumaan haasteeseen ja aloittamaan blogin pitämisen itseä kiinnostavasta aiheesta. Jään suurella mielenkiinnolla odottamaan niitä. Nyt on kuitenkin aika kiittää kaikkia blogini lukijoita ja toivottaa oikein hyvää uutta vuotta.

Dijon-sinappi on sinappien kuningas. Valmistuksessa käytetään hienojakoiseksi murskattuja Brassica juncea sinapinsiemeniä.
 

Possunoisetit, kermainen dijonkastike ja glaseerattuja puikulaperunoita

Valmistusaineet:


n. 400 g porsaan sisäfileetä
suolaa, mustapippuria
voita
1 dl punaviiniä
2 dl ruokakermaa
2 rkl Dijon-sinappia
Provencen yrttisekoitusta
Glaseeratut puikulaperunat:
4 puikulaperunaa
voita
1–2 rkl hienoa sokeria
suolaa, mustapippuria


Valmistusohje:


Puhdista possunfilee hyvin ja leikkaa se noin 3 cm siivuiksi. Hiero siivujen pintaan suolaa ja pippuria ja anna lämmetä huoneenlämpöön. Paista lihaan voissa kaunis väri korkeareunaisessa pannussa. Lisää joukkoon muut aineet ja anna lihan hautua kypsäksi. Tarkista maku. Tarjoa glaseerattujen puikulaperunoiden sekä halutessasi esimerkiksi riisin kanssa.

Valmista perunat. Esikeitä puikulaperunat kuorineen. Valuta perunat ja paista niitä voissa. Lisää sokeri ja anna sen ruskistua hieman. Mausta suolalla ja pippurilla.

Onko tämä kynttilän nimi enne Hullun Kokin paluulle, se jää nähtäväksi... ;)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti