torstai 26. marraskuuta 2015

Takkaperunat

Näin pimeän kaamoksen aikaan on kiva laittaa takkaan tulet ja hörppiä kuumaa glögiä. Takan hiilloksessa valmistuu kätevästi myös takkaperunat. Kannattaa kokeilla, hyviä tuli!



Tiilerin Funkkistakka Pikku-Lauri
 
 

Lapin Marian luomuglögit tehdään oikeista marjoista ja mausteista, joiden viljelyssä ei ole käytetty kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita.

Takkaperunat katkaraputäytteellä


Valmistusaineet:

4 isoa Rosamunda perunaa
4 dl paksua maustamatonta jogurttia
2 dl majoneesia
1 punasipuli
yrttejä esim. ruohosipulia tai tilliä
1 luomusitruunan kuori
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
200 g katkarapuja

Valmistusohje:

Kääri perunat folioon ja nosta hiillokseen. Kypsennä pehmeiksi. Jos perunat ovat isoja voit esikeittää ne ensiksi.

Sekoita jogurtin joukkoon majoneesi, hienonnetut sipulit ja yrtit ja mausta sitruunan kuorella ja suolalla. Sekoita lopuksi joukkoon katkaravut. Tarjoile kylmänä perunoiden kanssa.

Käytä takkaperunojen valmistuksessa vahvaa grillifoliota

Anna perunoiden köllötellä hiilloksen päällä noin 30-40 min.

Ekologinen polttoaine joka antaa lämpöä ja tunnelmaa

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää, näitä tehdään sit ensi viikonloppuna! Blogistasi olen aiemminkin löytänyt ihania reseptejä ja uusia makuelämyksiä :)

    Sinun ja muiden kokkausblogien innoittamana tein tässä hiljalleen omankin blogin. Reseptejä ei ole vielä montaa kerennyt ilmestyä, mutta tässä linkki jos haluat käydä kurkkaamassa:

    http://pikkukokkiruokaa.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista