maanantai 12. lokakuuta 2015

Hullu hirvi

Syksy on edennyt jo siihen pisteeseen, että grillikausi on aika päättää ja laittaa grilli talviteloille. Kirjanpidon mukaan kauden aikana kului seitsemän 5 kg:n nestekaasupulloa, joten kyllä grilli on ollut ahkerassa käytössä tänäkin vuonna.
 
 
Polarican riistakäristys on valmistettu Uuden-Seelannin avarilla tunturimailla luonnostaan elävästä saksanhirvestä. Saksanhirvi syö kasvien pehmeitä osia – lehtiä, ruohoa, silmuja ja varpuja. Ruokavalio tekee lihasta mehevää ja mureaa ja synnyttää miedon ja aromaattisen riistan maun.
 
Ennen talviteloille laittoa laitoin grillin vielä kerran tulille ja päätin laittaa kauden viimeisenä ruokana grillissä hirvenmetsästysajan inspiroimana riistakäristystä. Sen jälkeen olikin aika tehdä grilliin perusteellinen puhdistus, suojarasvaus ja laittaa grilli talviteloille odottamaan tulevaa grillauskautta.
 
 
 
Skøre Elg (suomeksi Hullu hirvi) on Svaneken panimon valmistama tumma lager olut Bornholmin saarelta Tanskasta.


Riistakäristys olutliemellä

 

Valmistusaineet:

240 g riistakäristystä
1 sipuli
voita
1 pullo tummaa olutta
suolaa
mustapippuria myllystä


Valmistusohje:

Käristä jäinen riistakäristys ja hakattu sipuli pannulla runsaassa voissa. Kaada olut pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes liha on pehmeää. Lisää tarvittaessa vettä.

Tarjoile riistakäristys perunamuusin, suolakurkkujen ja marja-aroniahillon kanssa.

 
Ennen grillin talviteloille laittoa, suoritetaan grillin perusteellinen putsaus ja grilliritilät harjataan huolellisesti

Puhdistuksen jälkeen grilliritilät käsitellään vielä Weberin suojaöljyllä, joka on 100% luonnontuote. Tämän jälkeen grilli on valmis talviteloille ja se on mukava ottaa käyttöön taas seuraavana keväänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti