sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Teriyakiglaseerattua ankanrintaa

Tämä viikko on tarjonnut hienoja ja harvinaisia luonnonilmiöitä. Ensiksi luonto tarjosi hienoja revontulia, jotka näkyivät poikkeuksellisen hyvin ympäri Suomea. Sitten tuli miltei täydellinen auringonpimennys, kun perjantaina aurinko peittyi 86-prosenttisesti. Samaan aikaan oli myös superkuu, jolloin kuu on kieroradallaan kaikkein lähimpänä maata. Kaikkien näiden ilmiöiden lisäksi lauantaina vietettiin kevätpäivänseisausta, jolloin yö ja päivä ovat yhtä pitkiä.
 
 
"ja kun kuu ja aurinko ovat yhdessä taivaalla..."

Lauantaina paikallislehden mielipidekirjoituksessa eräs nimeltä mainitsematon urpo ihmetteli perjantain auringonpimennyksen saamaa ihmisten suurta huomiota ja mielenkiintoa. Minä olen taas päinvastoin todella innoissani, että luonnon aito tosi-tv kiinnostaa ihmisiä aikakautena, jolloin tv ja mobiililaitteet pursuavat Viidakon tähtösiä ja Temptation Islandin kaltaista sontaa.
 

Thaimaan tuliaisia
 

Olut on paras kumppani aasialaiselle ruoalle, kokeile vaikka singaporelaista Tiger-olutta

Lauantain ruoaksi ajattelin valmistaa taas vaihteeksi ankkaa. Ankkaa olenkin viime vuosina valmistanut melko usein. Kiitos tästä kuuluu eräälle saksalaiselle ruokakauppaketjulle, jonka ansiosta tätä ranskalaista hienoa raaka-ainetta on usein ollut tarjolla ja varsin huokeaan hintaan. Usein valmistan ankkaa ranskalaisittain, mutta tällä kertaa ajattelin valmistaa ankan aasialaiseen tyyliin.
 

Se on taas tämä aika vuodesta
 

Tämän Hullut Päivät kuvaston sivulta 81 löytyvän tuotteen olisin halunnut laittaa tilaukseen, mutta en vielä onnistunut saamaan hallitukselta myönteistä päätöstä asiaan.
 

Teriyakiglaseerattua ankanrintaa sekä wokattua parsakaalia ja papuja

 

Valmistusaineet:

1 ankanrinta
suolaa, mustapippuria

glaseerauskastike:
1 dl soijakastiketta
1/2 dl vettä
1/2 dl ruokosokeria
pala inkivääriä kuorittuna ja
raastettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuina
2 rkl hunajaa
1 rkl seesamiöljyä
1 tl maizenaa

 
lisuke
250 g vihreitä tankopapuja
1 parsakaali
seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuina
1 chilipalko hienonnettuna
1/2 dl vettä
3 rkl soijakastiketta
ripaus sokeria


Valmistusohje:

Valmista ensin glaseerauskastike. Yhdistä kaikki aineet kasarissa maizenaa lukuun ottamatta. Ala kuumentaa samalla sekoittaen. Liuota maizena vesitilkkaan ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee. Jos glaseerauskastikkeesta tulee liian paksua, lisää hieman vettä.

Valmista ankka. Viillä rintojen rasvapuolelle ruudukko melkein lihaan saakka. Suolaa ja pippuroi molemmilta puolilta. Laita rinnat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin. Ala kuumentaa ja paista kauniin ruskeaksi. Ruskista nopeasti vielä toiselta puolelta. Nosta rinnat uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin ja sivele ne kauttaaltaan glaseerauskastikkeella. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna vetäytyä hetken aikaa ja leikkaa siivuiksi. Voit valella glaseerauskastiketta ankan päälle vielä ennen tarjoilua.

Valmista lisuke. Pätki pavut suupalankokoisiksi. Ryöppää paloja hetki kiehuvassa vedessä ja jäähdytä kylmässä vedessä. Pilko parsakaali. Kuumenna wokkipannussa öljyä ja pikapaista kasvikset, valkosipuli ja chili. Sekoita vesi, soijakastike ja sokeri keskenään, lisää seos wokkiin ja hauduta pari minuuttia.

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti