sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Pippurinen pihvibravuuri

Aurinko paistaa ja kevät tulla jolkottaa. Viikonloppuna on ollut kiva touhuilla ulkona ja tehdä kaikenlaista kevät puuhaa. Tänä talvena vähäiselle käytölle jääneet potkukelkat laitoin takaisin varastoon ja otin tilalle polkupyörät talvisäilöstä. Pienen keväthuollon jälkeen, lähdin pojan kanssa pienelle pyörälenkille ja ajattelin, että näin se on taas yksi talvi selätetty.

 
 
Luin jostakin, että lauantaina vietettiin kansainvälistä pihvipäivää ja erästä muutakin päivää (josta siitä toisesta ei nyt sen enempää). Mutta tämän pihvipäivän kunniaksi, oli sopivaa valmistaa kunnon pippuripihvi. Vanhan sanonnan mukaan käteinen raha ja musta väri ovat aina muodissa. Listaan voisi vielä lisätä kunnon pippuripihvin.

 

Pippuripihvi kahdelle

 

Valmistusaineet

kaksi mureaa pihvikarjan sisäfileepihviä
mustapippuria myllystä
1 rkl öljyä
1 rkl voita
suolaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl soijakastiketta
1tl Dijon-sinappia

sormisuolaa

Valmistusohje

Ota lihat vähintään 30 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön. Nuiji pihvit kevyesti nyrkillä. Paista pihvejä kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa molemmilta puolilta noin 2 1/2 minuuttia. Mausta ne paistamisen jälkeen molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla.

Kaada pannuun kermaa,
soijakastike ja sinappi. Keitä hetken aikaa kermaa kokoon. Nosta pihvit uudelleen pannuun ja anna niiden kuumentua kastikkeessa. Nosta lautasille ja kaada kastike päälle.



 

Lohkoperunat

 

Valmistusaineet:

4 perunaa
3 rkl öljyä
provencen maustesosta  
sormisuolaa


Valmistusohje:

Leikkaa hyvin pestyt perunat lohkoiksi. Nosta perunat kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita, kunnes mausteet ovat levinneet kunnolla perunoihin. Levitä perunalohkot öljytylle uunipannulle. Paista 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.


Haricots verts

 

Valmistusaineet:

pari kourallista vihreitä papuja
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
persiljaa silppuna
sormisuolaa

Valmistusohje:

Heitä pavut kunnolla kiehuvaan, suolattuun veteen ja anna kiehua 5 minuuttia. Kaada pavut siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita nokare voita ja tilkka öljyä paistinpannulle, viipaloi sekaan valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia hetki pannulla, laita sekaan esikeitetyt pavut ja silputtu persilja. Lämmittele pannulla hetkinen, mausta suolalla ja mustapippurilla.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti