Kyllä sitä uimaankin piti rohjeta, vaikka ei se vesi kyllä todellakaan ollut vielä lämmintä! |
Tyyni Öjanjärvi juhannusyönä |
Tuoreet koivunoksat ja Sunlightin saunasaippuan tuoksu tuovat kesäistä tunnelmaa ja mökkifiilistä kotisaunaankin |
Raparperipaistos
2 annosta
Valmistusaineet:
noin 250 g raparperia
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoa
50 g voita
1/2 dl siirappia
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 l vaniljajäätelöä
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoa
50 g voita
1/2 dl siirappia
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 l vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori raparperit ja leikkaa ne noin 2 cm paloiksi kulhoon. Kääntele joukkoon sokeri ja perunajauhot. Levitä raparperinpalat yhteen isompaan voideltuun uunivuokaan tai pienempiin annos-vuokiin.
Sulata voi kattilassa ja kaada joukkoon siirappi. Lisää kaurahiutaleet ja anna seoksen kiehahtaa. Levitä seos raparperipalojen pinnalle.
Paista isoa paistosta noin 25 ja pienempiä 10–15 minuuttia.
Tarjoile haaleana vaniljajäätelön kera.
Sulata voi kattilassa ja kaada joukkoon siirappi. Lisää kaurahiutaleet ja anna seoksen kiehahtaa. Levitä seos raparperipalojen pinnalle.
Paista isoa paistosta noin 25 ja pienempiä 10–15 minuuttia.
Tarjoile haaleana vaniljajäätelön kera.
Sara ja Hannu Kontion luomutilalla Ylivieskan Niemenkylällä viljelemää luomukauraa |
Suomisen Maidon pienen jäätelötehtaan Aurassa valmistamaa luomujäätelöä |
Kesän makuja |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti