Lapsuudessa äitini valmisti usein minun syntymäpäiväjuhlille mansikkakakun kesän ensimmäisistä mansikoista. Joinakin vuosina tosin kävi niin, ettei mansikoita ollut juhannuksen aikoihin vielä kylmien säiden johdosta saatavilla. Tämän kesän ensimmäiset mansikat on meillä jo popsittu omasta kasvihuoneesta.
Kesän ensimmäiset mansikat |
Uusia perunoita odotetaan vesi kielellä, mutta viime vuosina olen alkanut yhtä innokkaasti odottamaan myös uuden sadon porkkanoita. Nämä pienet uudet porkkanat ovat erityisen hyviä grillissä voissa paistettuina ja yrteillä maustetun jogurttikastikkeen kanssa.
Uuden sadon porkkanat ja yrttinen jogurttikastike
Valmistusaineet:
noin 6 uuden sadon porkkanaabasilikan lehtiä
sitruunamelissan lehtiä
reilu nokare voita
1 dl maustamatonta jogurttia
1/2 dl ranskankermaa
sormisuolaa
Valmistusohje:
Esikeitä porkkanoita noin 5 minuuttia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä. Paista porkkanat voissa. Sekoita jogurtti ja creme fraiche, lisää pilkotut yrtit ja mausta suolalla.Loppukevennykseksi tässä rakkaalta vaimoltani saatu upea synttärikortti! Askarreltu Ykspihlajan Sanomista löytyneestä pihilajalaisesta paperinukesta |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti