Kylmä kahvi kaunistaa? Sitä en tiedä, mutta ainakin se piristää kivasti helteisenä kesäpäivänä jääkahvin muodossa. Näitä kesähelteitä odotellessa, voi valmistaa Vapaan lehmän maidosta tehtyä Frappea eli kreikkalaista jääkahvia.
Hullu Kokki on ollut kiinnostunut maidon alkuperästä jo hyvin nuoresta |
Frappe
2 annosta
Ainesosat:
1 rkl
pikakahvijauhetta2 dl (Vapaan lehmän) maitoa
1 rkl sokeria
12 jääpalaa
Valmistusohje:
Mittaa kahvijauhe, maito ja
sokeri tehosekoittimeen. Käynnistä tehosekoitin ja vaahdota seos. Kun seos on vaahtomaista, lisää jääpalat tehosekoittimeen ja käynnistä laite vielä hetkeksi, jotta jäät murskaantuvat hieman. Kaada kylmä kahvijuoma laseihin ja tarjoa heti.
Minunkin isovanhemmat ovat olleet aikanaan maidontuottajia. Tuosta ajasta kertovat edelleen tallessa olevat pienet maitohinkit |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti