Minulla leipomisesta on mielikuvana suuri määrä tiskattavia kulhoja, kuppeja ja koko keittiö täynnä jauhoja. En myöskään pidä ruokaa laittaessa piperryksestä mittojen ja grammojen kanssa ja sitähän leipominen juurikin on. Mutta aina silloin tällöin kun törmää johonkin mielenkiintoiseen uuteen makeaan juttuun, on kiva kokeilla. Viimeksi tällainen oli sanomalehdestä bongattu mukikakku eli Mug Cake. Aikaa tämän vaivattoman mikrossa valmistettavan herkun tekemiseen ei mennyt kuin viisi minuuttia. Ja mikä parasta, vaimo tykkäsi ja tiskiäkään ei syntynyt.
Mug Cake
(1 kuppi)
Valmistusaineet:
2 rkl voita1 kananmuna
2 tl kermaa
1 tl vaniljasokeria
6 rkl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 palaa suklaata
Valmistusohje:
Mittaa voi ja sokeri kahvikupin pohjalle. Lämmitä mikrossa täydellä teholla
noin 30 sekuntia, kunnes voi on sulanut.
Sekoita seosta
haarukan avulla ja lisää mukiin kaakaojauhe hyvin sekoittaen. Lisää seuraavaksi
kananmuna, sekoita ja lisää vielä loput aineet.
Työnnä suklaapalat
taikinan keskelle. Kypsennä mikrossa täydellä teholla noin 1 minuutti ja 20
sekuntia.
Herkuttele kakku suoraan lämpimänä kupista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti