Kello läheni määräaikaa ja menin linja-autoasemalle vastaan.
Bussi ja tyttö saapuivat ja menimme asunnolleni. Rupesin paistamaan pihvejä
vanhalla mummulta perityllä valurautapannulla pienessä keittokomerossa, jossa
ei ollut edes liesituuletinta. Paistokäryt olivat sen verran vahvat, että
jouduin avaamaan ikkunoita, etteivät naapurit hälyttäisi palokuntaa paikalle.
Ne vanhat ikkunatkin piti talvisin avata vasaran avulla! No pihvit tuli
paistettua ja näytti ne tytölle maistuvankin pippurikermakastikkeen ja
uuniperunoiden kera. Istuimme pienessä kahden hengen ruokapöydässä ja taisi
siinä pöydällä olla romanttisesti jokin kynttilänpätkäkin. Viiniä kului ja
tunnelma oli rento, vaikka puitteet olivat kyllä kieltämättä kuin Aki
Kaurismäen elokuvasta.
Lopputulos?
Mousse ja treffit onnistuivat sen verran hyvin, että tässä
sitä ollaan oltu yhteisellä taipaleella siitä asti ja jo viidettä vuotta
naimisissa. :)Valkosuklaamousse
Valmistusaineet:
150 g valkoista suklaata1/4 dl tuoretta appelsiinimehua
2 keltuaista
1/2 dl sokeria
1 liivatelehti
2 dl kermaa, vaahdotettuna
Koristeluun:
marjoja
Valmistusohje:
Pilko suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa.Saosta kattilassa appelsiinimehu, keltuaiset ja sokeri koko ajan vatkaten.
Liuota liotettu liivate kuumaan keltuaisseokseen. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa.
Jäähdytä seos verkkaisesti sekoitellen. Sekoita kermavaahto kevyesti nostellen kylmään suklaapohjaan.
Kaada seos tarjoilukulhoihin, peitä kelmulla ja anna hyytyä viileässä muutama tunti. Koristele valmiit annokset marjoilla.
Nyt tuo on kuulemma ihan tieteellisestikin todistettu:
VastaaPoistahttp://www.iltalehti.fi/pinnalla/2015010918990540_iq.shtml
Heh! Olipas hauska tutkimus, tulipahan tällekin asialle nyt tieteellinen selitys... ;)
Poista