Hyvän aamiaisen viisi tärkeintä elementtiä ovat mielestäni: kiireettömyys, hyvä kahvi, raikas tuorepuristettu appelsiinimehu (mielellään itse valmistettu), lämmin tuore leipä ja tuoreet kasvikset. Nämä kasvikset kuten tomaatti ja kurkku haetaan kesäisin suoraan omasta pienestä kasvihuoneesta, mutta näin talvella on tyydyttävä kaupan tarjontaan. Vahvan kahvin keitän yleensä mutteripannulla. Kun naapurissa kulman takana ei valitettavasti ole sitä pientä leipomoa, josta voisi käydä aamuisin kipaisemassa ne tuoreet croissantit, on turvauduttava usein esipaistettuihin tuotteisiin. Joskun kuitenkin kun intoa riittää, teen aamiaisleivät itse. Silloin teen usein kaurarieskaa, joka on erittäin helppo ja nopea valmistaa.
Moka Express-mutteripannu syntyi vuonna 1933. Tätä Alfonso Bialettin luomaa klassikkoa on valmistettu jo yli 80 vuotta vain pienin muutoksin. |
Kaurarieska
Valmistusaineet:
1
pellillinen2 dl isoja kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
7 dl vettä
1 rkl hunajaa
1/2 tl oliiviöljyä
Valmistusohje:
Sekoita
kaurahiutaleet, vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe keskenään ja lisää sitten
vesi, hunaja ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi.Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia (kiertoilma).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti