Hakemus hyväksyttiin ja meidän perhe pääsi kurssille. Lähdimme päivää aikaisemmin matkaan ja olimme yhden yön Holiday Clubin kylpylähotelli Kuusamon Tropiikissa. Pakkasta lumisessa Kuusamossa oli noin -20 astetta, mutta se ei paljon kylpylässä polskiessa tuntunut. Seuraavana päivänä jatkoimme matkaa Rukalle ja kävimme vuokraamassa pojalle lasketteluvälineet ja menimme lastenrinteeseen jatkamaan viime talvena aloitettuja lasketteluharjoituksia. Rinteessä oli mukavaa, eikä kirpakka pakkanenkaan haitannut menoa.
Laskettelun jälkeen lähdimme Rantasipi Rukahovin
hotellille. Kurssi alkoi tutustumalla kuuteen muuhun kurssille saapuneeseen
perheeseen. Olin kurssin alussa hyvin avoimin mielin, eikä minulla ollut mitään
erityisiä odotuksia. Ainut mitä vähän jännitin, oli miten lapsi viihtyisi.
Mutta se osoittautui hyvin nopeasti turhaksi huoleksi, kun poika lähti
reippaasti ja innokkaasti muiden lasten kanssa lapsille järjestettyyn omaan
ohjelmaan. Kurssilla oli kiva tutustua muihin samassa tilanteessa oleviin
perheisiin ja nähdä, että kaikilla on sairaudesta johtuvia erilaisia
vaikeuksia, mutta siitä huolimatta kukin perhe elää onnellista lapsiperheiden
elämää.
Kurssilla oli mukavaa ja hyvin järjestettyä ohjelmaa
hyvissä puitteissa. Ruokaakin tuntui olevan joka välissä tarjolla ja Hullu
kokkikin sai näinä neljänä kurssipäivänä lomaa ruoanlaitosta. Kurssin päätyttyä
oli päällimmäisenä tunne, että kannatti lähteä. Oli kivaa tavata uusia
perheitä, joiden kanssa pidetään varmasti yhteyttä vielä kurssin jälkeenkin.
Kotimatkalla piti poiketa vielä Riipisen Riista- ja matkamuistomyymälän kautta
ostamassa kotiin viemisiä. Tällä kertaa mukaan tarttui kylmäsavustettua poron
ulkofilettä, josta kotona valmistui poro flatbreadiä.
Poro flatbread
2 annosta
Valmistusaineet
Pohja:
2 dl vettä
15 g hiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 rkl oliiviöljyä
125 g mozzarellajuustoraastetta
100 g vuohenjuustoa
n. 100 g kylmäsavustettua poron ulkofileetä
n. 0,75 dl raastettua parmesaania
suolaa ja mustapippuria myllystä
n. 2 dl salaattisekoitusta, esim. rucolaa ja vuonankaalia
2 dl vettä
15 g hiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 rkl oliiviöljyä
125 g mozzarellajuustoraastetta
100 g vuohenjuustoa
n. 100 g kylmäsavustettua poron ulkofileetä
n. 0,75 dl raastettua parmesaania
suolaa ja mustapippuria myllystä
n. 2 dl salaattisekoitusta, esim. rucolaa ja vuonankaalia
Valmistusohje
1. Valmista ensin pohja. Murustele hiiva kädenlämpöiseen
veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhot. Anna kohota
kaksinkertaiseksi. Painele taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikinasta
jauhotetulla alustalla kaksi isohkoa soikiota tai n. 6 pienempää.
2. Kuumenna grilli tai parilapannu. Paista taikinapohjaa ensin noin muutama minuutti keskilämmöllä. Käännä. Kaada pohjalle hieman öljyä ja lisää mozzarellaraastetta, viipaloitua vuohenjuustoa ja poronfileetä. Lisää myös parmesaani. Jatka kypsentämistä, kunnes taikina on kypsää.
2. Kuumenna grilli tai parilapannu. Paista taikinapohjaa ensin noin muutama minuutti keskilämmöllä. Käännä. Kaada pohjalle hieman öljyä ja lisää mozzarellaraastetta, viipaloitua vuohenjuustoa ja poronfileetä. Lisää myös parmesaani. Jatka kypsentämistä, kunnes taikina on kypsää.
3. Mausta pizzat suolalla, mustapippurilla ja salaatilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti