Jos olet ajatellut kokeilla valmistaa sushia, etkä ole sitä aikaisemmin tehnyt, niin tässä todella helppo ohje makirullien valmistukseen.
Makirullat
Ainesosat:
2 dl sushiriisiä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
norisushilevyjä
200 g lämminsavulohta
porkkanasuikaleita
kurkkusuikaleita
sushimatto käärimiseen
tarjoiluun:
wasabia
soijakastiketta
gari-inkiväärilastuja
Valmistusohje:
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää vielä lämpimään riisiin laakeassa vadissa etikka, suola ja sokeri, jotka olet ensin sekoittanut keskenään. Sekoita lastalla, kunnes riisi jäähtyy.
Pane norilevy sushimatolle ja levitä päälle muutama ruokalusikallinen riisiä jättäen levyn yläosasta tyhjäksi. Lisää riisin päälle savulohta ja ohuita kasvis suikaleita, sivele levyn reunaan hieman vettä ja kääri levy tiukalle rullalle maton avulla. Leikkaa rulliksi ja säilytä kylmässä.
Tarjoa sushirullien vierellä pienissä kulhoissa soijakastiketta, wasabia ja gari-inkiväärilastuja.
Sushi Kitin sisältö |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti