Jukkolan lähitilojen maidosta valmistettua maustamatonta jogurttia www.jukkolafood.fi |
Lämminsavulohisalaatti ja hunajainen jogurttikastike
Valmistusaineet:
n. 400 g lämminsavulohta
erilaisia vihreitä salaatteja
n. 300 g parsaa
pala kurkkua
230 g leipäjuustoa
Jogurttikastike:
n. 3 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl sitruunamehua
2 tl juoksevaa hunajaa
n. 3 rkl hienonnettua tilliä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
erilaisia vihreitä salaatteja
n. 300 g parsaa
pala kurkkua
230 g leipäjuustoa
Jogurttikastike:
n. 3 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl sitruunamehua
2 tl juoksevaa hunajaa
n. 3 rkl hienonnettua tilliä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Valmistusohje:
Valmista ensin jogurttikastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Peitä kastike kelmulla ja nosta se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Käsittele parsa ja keitä se suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.
Paloittele lämminsavulohi sopiviksi suupaloiksi. Huuhdo ja suikaloi salaatit. Paloittele parsat ja leikkaa kurkku suikaleiksi.
Levitä salaattisuikaleet laakean kulhon pohjalle tai jaa ne neljään annosmaljaan. Asettele päälle loput ainekset.
Levitä salaattisuikaleet laakean kulhon pohjalle tai jaa ne neljään annosmaljaan. Asettele päälle loput ainekset.
Suolaa kala karkealla merisuolalla ja mausta oman maun mukaan. Anna maustua 1-2 tuntia |
Laita purupellille leppälastuja ja muutama sokerinpala |
Savusta 20-60 minuuttia kalan/kalojen koosta riippuen. Kala on kypsää, kun evät irtoavat herkästi ja liha on läpikuultamatonta ja kiinteää. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti