Kevään merkkejä kotipihan syreeneissä |
Kyyttötila Ylikallion valmistuttamaa ja Ilmajoen makkaramestareiden valmistamaa luomukyyttöbratfurstia |
Rasilaisen luomu hapankaalia |
Kyyttöbraatvurstihodari
Valmistusaineet:
1 patonki
4 (kyyttö)braatvurstia
300 g hapankaalia
1 sipuli
1 hapan omena (esim. granny smith)
2 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl sokeria
1 tl kuminaa
2 dl valkoviiniä
1 peruna
suolaa
dijonsinappia
4 (kyyttö)braatvurstia
300 g hapankaalia
1 sipuli
1 hapan omena (esim. granny smith)
2 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl sokeria
1 tl kuminaa
2 dl valkoviiniä
1 peruna
suolaa
dijonsinappia
Valmistusohje:
Kuori ja hienonna omena sekä sipuli. Kuullota omena-sipulisilppua öljyssä kymmenisen minuuttia. Sekoita joukkoon hapankaali ja jatka kypsentämistä kymmenisen minuuttia. Lisää murennettu liemikuutio, sokeri ja viini. Anna porista kannen alla tunnin verran. Sekoittele välillä. Kuori peruna ja raasta se hapankaalin joukkoon. Kypsennä vielä puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Paista braatvurstit ja kuumenna leivät. Pane braatvurstit leipien väliin, lusikoi päälle reilusti hapankaalia ja viimeistele sinapilla.
Runsaasti humaloitu pils on hyvä kumppani braatvurstin kanssa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti