Yksi suosikki juttu, jota teen jokaisella kasvukaudella omista chileistä ja tomaateista on Salsa de molcajete. Minulta tosin puuttuu vielä tämä aito kivimortteli (molcajete), joka minun on monta kertaa pitänyt hankkia. Onnistuu tämän salsan valmistus myös sauvasekoittimella, mutta kivimortteli antaa juuri oikean rakenteen. Saahan noita erilaisia salsoja edullisesti valmiina kaupoista, mutta itsetehty ja tuore salsa on aivan eri sfääreistä.
Salsa de molcajete
Valmistusaineet:
1 valkosipulin kynsi
2 tl karkeaa merisuolaa
1-2 tuoretta keskivahvaa chiliä
1/2 vihreää paprikaa
2 tl karkeaa merisuolaa
1-2 tuoretta keskivahvaa chiliä
1/2 vihreää paprikaa
n. 250 g kirsikkatomaatteja
pieni nippu tuoretta korianteria
pieni nippu tuoretta korianteria
Valmistusohje:
Paahda
chilejä ja paprikaa hetki parilalla tai kuivassa paistinpannussa ja pane ne
sitten 4 minuutiksi muovipussiin. Näin niistä lähtee kuoret helposti. Kuori ja
poista siemenet ja väliseinät. Kasta tomaatit kuumaan veteen ja kuori.
Pane kivimortteliin ensin valkosipulin kynnet ja suola ja jauha tasaiseksi. Lisää chili ja paprika ja soseuta. Lisää tomaatti ja jauha tasaiseksi kastikkeeksi.
Koristele silputulla korianterilla ja nauti maissilastujen kera.
Pane kivimortteliin ensin valkosipulin kynnet ja suola ja jauha tasaiseksi. Lisää chili ja paprika ja soseuta. Lisää tomaatti ja jauha tasaiseksi kastikkeeksi.
Koristele silputulla korianterilla ja nauti maissilastujen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti