Marja-aronian marjat sisältävät runsaasti mm. C- ja E-vitamiineja seka flavonoideja |
Olen aina syksyisin leikannut ja siistinyt aitaa pensasleikkurilla, mutta ennen sitä olen käynyt keräämässä pensaista marjoja. Vaimoni on keittänyt aronian marjoista ja omenoista mehua, joka on ollut yllättävän hyvää. Kokeilin valmistaa aronioista nyt ensimmäistä kertaa myös hilloa, joka osoittautuikin todella hyväksi lisukkeeksi poronkäristyksen ja juustojen seuraksi.
Aronioista on seitsemässä vuodessa kasvanut tiheä pensasaita |
Marskin marja-aroniahillo
Valmistusaineet:
1 litra aronian marjoja2 dl sokeria
2 rkl Marskin ryyppyä (tai jotain muuta hyvää viinaa)
Valmistusohje:
Putsaa ja huuhtele marjat hyvin.Laita marjat kattilaan ja sokeri sekaan.
Keitä niin että marjat mehustuvat ja rikkoutuvat. Kuori vaahto pinnalta jos sitä on muodostunut.
Soseuta sauvasekoittimella ja lisää viina.
Pistä hyvin pestyihin lasipurkkeihin ja sulje purkit
kokeillaan parastaikaa....saas nähdä mitäpä tulee !?
VastaaPoista