Pakastettujen rapujen valmistusohje:
1. Anna rapujen sulaa hitaasti jääkaapissa
ja heitä sulanut liemi pois.
2. Keitä vedestä, tillistä ja suolasta uusi liemi (5 l vettä, 1,5 dl karkeaa suolaa, 2 sokeripalaa). Lado ravut kerroksittain astiaan tillin kanssa, ja kaada jäähdytetty uusi liemi niiden päälle.
3. Anna rapujen maustua liemessä useita tunteja,
mieluiten yön yli.
4. Valuta ja asettele
ravut tarjoiluvadille ja koristele kruunutillin kukinnoilla.
5. Kata rapujen kanssa tarjolle
paahtoleipää ja kyytipojaksi pakastekylmää Koskenkorvaa
6. Juomalaulut ovat olennainen osa
rapukekkereitä. Varaa pöytään laulunsanoja. Hyviä juomalauluja löydät TÄSTÄ
Helan går!
Helan går
sjung hoppfalleri fallerallala,
helan går
sjung hoppfallerallala.
Och den som inte helan tar
han heller inte halvan får.
Helan går!
Sjung hoppfallerallalej!
sjung hoppfalleri fallerallala,
helan går
sjung hoppfallerallala.
Och den som inte helan tar
han heller inte halvan får.
Helan går!
Sjung hoppfallerallalej!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti