Olemme istuttaneet kangasajuruohoa pihamme kivikkoryhmään paahteiselle paikalle, jossa se on hyvin levinnyt ja menestynyt. |
Kangasajuruoho on timjamin lähisukulainen varpumainen kasvi joka kukkii heinäkuussa |
Savukalaa, kangasajuruohogrillatut perunavartaat ja pekonikastike
Valmistusaineet:
savukalaa (esim. siikaa)
Kangasajuruohogrillatut perunavartaat:
1,5 kg uusia perunoita
1 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi
3 rkl hienonnettua kangasajuruohoa (timjamikin käy)
suolaa, mustapippuria
Pekonikastike:
1 pkt (120 g) fileepekonia
2 dl crème fraîchea
1 tl dijonsinappia
2 rkl tuoretta ruohosipulia
hienonnettuna
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa
Lisäksi:
silliä
Valmistusohje:
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi (10–15 minuuttia). Tikuta perunat vartaisiin. Sekoita öljyyn hienonnettu valkosipuli ja silputtu kangasajuruoho. Sivele vartaat seoksella. Grillaa käännellen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Kuutioi pekonit ja paista ne uunissa tai pannulla rapeiksi. Valuta talouspaperin päällä. Sekoita crème fraîche ja sinappi. Lisää joukkoon pekoni. Mausta ruohosipulilla, pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Tarjoa lisukkeena hyvää silliä
Kuutioi pekonit ja paista ne uunissa tai pannulla rapeiksi. Valuta talouspaperin päällä. Sekoita crème fraîche ja sinappi. Lisää joukkoon pekoni. Mausta ruohosipulilla, pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Tarjoa lisukkeena hyvää silliä
Talomme on rakennettu vanhan niityn paikalle, jossa on ilmeisesti myös joskus perunaakin viljelty, siitä antaa viitteitä poikani keväällä tontin perältä löytämä vanha perunakuokan kärki |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti