Eurooppalainen ruokatori on vieraillut kaupungissa jo useana kesänä ja siitä onkin muodostunut kiva ja piristävä kesätapahtuma muuten melko köyhähköön Kokkolan tapahtumatarjontaan. Oli kiva huomata tapahtuman aikaisempiin vuosiin verrattuna lisääntynyt katuruokatarjonta. Yksi valitettava miinus tapahtumassa on edelleen ja se on hinnoittelu. Tälläkin kertaa useampi tuote jäi ostamatta överin hinnoittelun takia.
Nizzalaisia niçoise oliiveja |
Tällä kertaa ruokatorilta tarttui mukaan ranskalaista patonkia ja oliiveja joista valmistin herkullista oliivitahnaa eli tapenadea. Pienistä nizzalaisista oliiveista kivien poisto oli tosin niin työlästä hommaa, että suosittelen kyllä tähän tapenaden valmistukseen ostamaan kivettömiä tai sitten isompia kreikkalaisia oliiveja. Mutta maku ainakin näissä ranskalaisissa oliiveissa oli loistava ja mihinkäs tässä lomalla on kiire minnekään.
Aitoa ranskalaista patonkia |
Tapenadeleivät
Valmistusaineet:
Tapenade-tahna:
200 g mustia oliiveja (jos haluat päästä helpommalla ota kivettömiä)
2 anjovisfilettä
2 valkosipulinkynttä
persiljaa (jätä hieman koristeeksi)
1 rkl kapriksia
pari oksaa timjamia
1 dl oliiviöljyä
Tuoretta patonkia
200 g mustia oliiveja (jos haluat päästä helpommalla ota kivettömiä)
2 anjovisfilettä
2 valkosipulinkynttä
persiljaa (jätä hieman koristeeksi)
1 rkl kapriksia
pari oksaa timjamia
1 dl oliiviöljyä
Tuoretta patonkia
Valmistusohje:
Sekoita ainekset timjamia ja öljyä lukuun ottamatta rouheeksi tehosekoittimella. Kaada seos kulhoon, lisää timjami sekä öljy kapeana nauhana koko ajan sekoittaen. Anna maustua jääkaapissa.
Leikkaa patongista noin sentin paksuisia viipaleita. Levitä päälle tapenade-tahnaa ja koristele persiljalla.
Leikkaa patongista noin sentin paksuisia viipaleita. Levitä päälle tapenade-tahnaa ja koristele persiljalla.
Kesälomallahan on aikaa vaikka poistella oliiveista kiviä. Saisihan sitä tapenade-tahnaa valmiinakin, mutta tarpeeksi hyvän makunautinnon saavuttaminen vaatii usein hieman vaivannäköä.. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti