Pippuripihvi
kahdelle
Valmistusaineet
kaksi mureaa pihvikarjan
sisäfileepihviämustapippuria myllystä
1 rkl öljyä
1 rkl voita
suolaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl soijakastiketta
1tl Dijon-sinappia
sormisuolaa
Valmistusohje
Ota lihat
vähintään 30 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön. Nuiji pihvit kevyesti nyrkillä. Paista pihvejä kuumalla pannulla
voi-öljyseoksessa molemmilta puolilta noin 2 1/2 minuuttia. Mausta ne
paistamisen jälkeen molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla. Kaada pannuun kermaa, soijakastike ja sinappi. Keitä hetken aikaa kermaa kokoon. Nosta pihvit uudelleen pannuun ja anna niiden kuumentua kastikkeessa. Nosta lautasille ja kaada kastike päälle.
Lohkoperunat
Valmistusaineet:
4 perunaa3 rkl öljyä
provencen maustesosta
sormisuolaa
Valmistusohje:
Leikkaa hyvin pestyt
perunat lohkoiksi. Nosta perunat kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita,
kunnes mausteet ovat levinneet kunnolla perunoihin. Levitä perunalohkot
öljytylle uunipannulle. Paista 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.Haricots verts
Valmistusaineet:
pari kourallista vihreitä
papuja1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
persiljaa silppuna
sormisuolaa
Valmistusohje:
Heitä pavut kunnolla kiehuvaan, suolattuun veteen ja anna
kiehua 5 minuuttia. Kaada pavut siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita
nokare voita ja tilkka öljyä paistinpannulle, viipaloi sekaan valkosipulinkynnet.
Paista valkosipulia hetki pannulla, laita sekaan esikeitetyt pavut ja silputtu
persilja. Lämmittele pannulla hetkinen, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti