"ja kun kuu ja aurinko ovat yhdessä taivaalla..." |
Lauantaina paikallislehden mielipidekirjoituksessa eräs nimeltä mainitsematon urpo ihmetteli perjantain auringonpimennyksen saamaa ihmisten suurta huomiota ja mielenkiintoa. Minä olen taas päinvastoin todella innoissani, että luonnon aito tosi-tv kiinnostaa ihmisiä aikakautena, jolloin tv ja mobiililaitteet pursuavat Viidakon tähtösiä ja Temptation Islandin kaltaista sontaa.
Thaimaan tuliaisia |
Olut on paras kumppani aasialaiselle ruoalle, kokeile vaikka singaporelaista Tiger-olutta |
Se on taas tämä aika vuodesta |
Tämän Hullut Päivät kuvaston sivulta 81 löytyvän tuotteen olisin halunnut laittaa tilaukseen, mutta en vielä onnistunut saamaan hallitukselta myönteistä päätöstä asiaan. |
Teriyakiglaseerattua
ankanrintaa sekä wokattua parsakaalia ja papuja
Valmistusaineet:
1 ankanrintasuolaa, mustapippuria
glaseerauskastike:
1 dl soijakastiketta
1/2 dl vettä
1/2 dl ruokosokeria
pala inkivääriä kuorittuna ja
raastettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuina
2 rkl hunajaa
1 rkl seesamiöljyä
1 tl maizenaa
lisuke
250 g vihreitä tankopapuja
1 parsakaali250 g vihreitä tankopapuja
seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuina
1 chilipalko hienonnettuna
1/2 dl vettä
3 rkl soijakastiketta
ripaus sokeria
Valmistusohje:
Valmista ensin glaseerauskastike. Yhdistä kaikki aineet kasarissa
maizenaa lukuun ottamatta. Ala kuumentaa samalla sekoittaen. Liuota maizena
vesitilkkaan ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Keitä muutama minuutti, kunnes
kastike sakenee. Jos glaseerauskastikkeesta tulee liian paksua, lisää hieman
vettä.Valmista ankka. Viillä rintojen rasvapuolelle ruudukko melkein lihaan saakka. Suolaa ja pippuroi molemmilta puolilta. Laita rinnat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin. Ala kuumentaa ja paista kauniin ruskeaksi. Ruskista nopeasti vielä toiselta puolelta. Nosta rinnat uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin ja sivele ne kauttaaltaan glaseerauskastikkeella. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna vetäytyä hetken aikaa ja leikkaa siivuiksi. Voit valella glaseerauskastiketta ankan päälle vielä ennen tarjoilua.
Valmista lisuke. Pätki pavut suupalankokoisiksi. Ryöppää paloja hetki kiehuvassa vedessä ja jäähdytä kylmässä vedessä. Pilko parsakaali. Kuumenna wokkipannussa öljyä ja pikapaista kasvikset, valkosipuli ja chili. Sekoita vesi, soijakastike ja sokeri keskenään, lisää seos wokkiin ja hauduta pari minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti