Kekkilän Vihervaja Into |
Kasvihuoneen ilmanvaihto on varmistettu lämpötilaan reagoivan kaasujousen avulla. |
Tilasimme Vihervajamme Karpin Viherkeskukselta Kannuksesta. Vaja toimitettiin kotiin osina, jotka oli pakattu kahdelle isolle trukkilavalle. Pakkauksia purkaessa olin aluksi kyllä vähän pää pyörällä osien paljoudesta. Mukana tuli kyllä hyvät ja selkeät ohjeet. Olipa mukana myös DVD:llä oleva pystytysvideokin. Pystytysurakka alkoi niin, että tein ensin tarvittavat perustukset. Sitten pintakäsittelin osat yksi kerrallaan. Vihervajan varsinainen pystytys tapahtui sitten yhtenä lauantaina talkooporukan voimin. Lopputulokseen olen ollut enemmän kuin tyytyväinen ja nyt Vihervajassa on alkamassa jo viiden kasvukausi.
Tukilanka kannattaa pujottaa taimipaakun alle istutusvaiheessa. Kasvava juuristo ankkuroi sen paikalleen. |
Vihervaja on valmistettu Suomessa kotimaisesta männystä ja karkaistusta lasista. |
Satuin voittamaan tässä keväällä Keskipohjanmaa-lehden järjestämän puutarhakuvakilpailun ja sain palkinnoksi 100 euron lahjakortin Lindell Flowersin kukkakauppaan. Minulla on ollut hyvää tuuria näissä Keskipohjanmaan kilpailuissa, kun pari vuotta sitten voitin lehden järjestämässä grillivinkkikilpailussa Weberin kaasugrillin. Tällä voittamallani lahjakortilla ostettiin nyt suurin osa tämän vuoden kasvihuoneen taimista. Tällä kertaa kasvihuoneeseen laitettiin kasvamaan kurkkua, tomaattia, chiliä ja useita eri yrttejä.
Kasvihuoneeseen laitettiin kasvamaan myös Peter Molanderin kasvattamia luomu salaatin taimia |
Timjami eli tarha-ajuruoho (Thymus vulgaris) on huulikukkaiskasveihin (Lamiaceae) kuuluva, keskiajalta lähtien yrttinä ja lääkkeenä tunnettu ja käytetty puolipensas. |
Flammkuchen
Ainesosat:
5 dl jauhoja4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
2 dl vettä
2 isoa sipulia
suolaa ja mustapippuria
kuivaa valkoviiniä
2 rkl vehnäjauhoja
raastettua muskottia
tuoretta timjamia
1 paketti (140g) amerikanpekonia pilkottuna
2 dl ranskankermaa
Valmistusohje:
Tee ensin pohjataikina. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinaksi ja kauli ohueksi levyksi leivinpaperin päälle.Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi Marinoi sipuleita tunnin ajan hyppysellisessä karkeaa suolaa, pippuria ja muutamassa lusikallisessa kuivaa valkoviiniä.
Valuta sipulit. Lisää sipuleihin pari ruokalusikallista vehnäjauhoja sitomaan nestettä. Lisää muskotti ja tuore timjami. Sekoita.
Levitä seos pohjataikinan päälle.
Esikuumenna keramaaminen plancha grillissä. Siirrä leivinpaperin päällä oleva flammkuchen planchan päälle ja paista 250-asteisessa grillissä noin 15 minuuttia.
Weberin posliiniemaloitu keraaminen plancha on erinomainen apuväline valmistettaessa tätä alsacelaista pekonipiirasta grillissä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti