Lupailin kertoa blogissani tämän tuoliprojektin etenemisestä, niin tässä nyt pieni esittely miten projekti sujui.
Aluksi tuoli purettiin osiin |
Sitten osat hiottiin kauttaaltaan. Tätä työvaihetta helpotti huomattavasti töistä lainattu Boschin akkukäyttöinen "monitoimikone" |
Kun hionta oli suoritettu, osat maalattiin Jeanne d´Arc Living kalkkimaalilla (sävy Stone grey). Maali sopii hajuttomuuden ja myrkyttömyyden vuoksi erityisesti lasten kalusteisiin |
Lopuksi tuolin jalkojen alle laitettiin vielä huopatarrat |
Klassikot ovat ikuisia. Alvar Aallon vuonna 1935 suunnittelema Artekin lasten tuoli N65 kunnostettuna ja maalattuna. |
Mielestäni yksi parhaimmista esimerkeistä suomalaisesta yksinkertaisesta gourmet-ruoasta on paistetut tuoreet ahvenet. Niiden makumaailma on selkeä, puhdas ja yksinkertainen. Aivan kuten Alvar Aallon funktionaalinen muotokielikin.
Pannussa paistettuja ahvenia
Valmistusaineet:
n.2 kg tuoreita ahvenia (fileinä)
2 tl suolaa
n.1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita
1 rkl viinietikkaa
2 dl kuohukermaa
1 kalaliemikuutio
tilliä silputtuna
2 tl suolaa
n.1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita
1 rkl viinietikkaa
2 dl kuohukermaa
1 kalaliemikuutio
tilliä silputtuna
Valmistusohje:
Mausta kalat suolalla ja pyöräytä vehnäjauhoissa. Paista pannussa kuumennetussa voissa n. 5 minuuttia. Käännä kalat ja kaada päälle viinietikka.
Lisää kerma, murenna mukaan kalaliemikuutio ja anna kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia. Lisää lopuksi tilli ja tarkista kastikkeen suolaisuus.
Tarjoa kalat suoraan pannusta juuri keitettyjen uusien perunoiden kanssa. Aseta tarjolle myös sitruunalohkoja.
Lisää kerma, murenna mukaan kalaliemikuutio ja anna kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia. Lisää lopuksi tilli ja tarkista kastikkeen suolaisuus.
Tarjoa kalat suoraan pannusta juuri keitettyjen uusien perunoiden kanssa. Aseta tarjolle myös sitruunalohkoja.
Pojan huoneen seinällä oleva Mikki ja Minni -taulu, joka on peräisin isäni pinnasängyn päädystä 50-luvulta |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti