Isossakyrössä vanhassa
meijerirakennuksessa toimiva käsityöläistislaamo Kyrö Distillery Company on
mielenkiintoinen yritys, joka mielestäni ansaitsisi enemmänkin huomiota
mediassa. Tislaamo on alkanut valmistaa maailmanlaajuisestikin harvinaista
ruisviskiä. Ensimmäinen erä valmista
ruisviskiä on valmistumassa noin kolmen vuoden päästä, mutta ensimmäisen vuoden
ruisviskitislettä on tullut myyntiin Alkon tilausvalikoimaan jo viime vuoden
puolella. Tämä Juureksi nimetty tisle on 46,3 prosentin vahvuista ruisviskin
alkua ja maultaan kyllä vielä lähempänä pontikkaa kuin viskiä, mutta maltetaanpa
odottaa vielä kolmisen vuotta. Tästä kansainvälistä potentiaalia omaavasta
tuotteesta ja tislaamosta tullaan varmasti kuulemaan vielä.
Nyt kun rikkaruohot, eli
hienommalta nimeltä villiyrtit ovat niin trendikkäitä, niin tartun valtavirran
mukana aiheeseen. Eli ei muuta kun nyt pihalle kaikki poimimaan voikukanlehtiä ja valmistamaan
niistä perjantain kunniaksi suomalainen muunnelma kuuluisasta kuubalaisesta mojito cocktail-juomasta.
Hyvää viikonloppua ja Pohojanmaan kautta!
Rikkaruoho mojito
Ainesosat:
10 cl kivennäisvettä2 tl sokeria
10 kpl voikukanlehtiä
2 cl limemehua
4 cl ruisviskiä
Valmistusohje:
Rakenna juoma suoraan lasiin. Laita lasin pohjalle 2-3 limelohkoa, sokeri ja voikukanlehdet, murskaa limet kunnolla, täytä jäämurskalla, lisää ruisviski ja pidennä kivennäisvedellä. Tarjoile pillin tai lusikan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti