Joulu
alkaa olla jo ovella ja kaikki jouluvalmistelutkin alkavat olla pikku hiljaa
valmiina. Pikkuisen lisää lunta ja pakkasta tässä vielä toivottaisiin. Mutta tulee se
joulu keleistä huolimatta, ei oteta siitäkään turhaa stressiä. Yritämme
muutenkin perheemme kanssa olla ottamatta joulusta turhia paineita, mutta
kieltämättä aina sitä kaikenlaista touhua ja tekemistä riittää näin joulun
alla. Joulunviettoon kuuluu oleellisena osana hyvä ruoka, mutta meidän
perheessä ei perinteisistä suomalaisista jouluruoista niin perusteta.
Kinkkuakaan meillä ei ole vuosiin laitettu. Mutta jouluna syödään kuitenkin
aina hyvin ja tänä vuonna tilasimme joulupöytään REKO-lähiruokapiiristä
savustetun laidunkalkkunan.
Joulunviettoon kuuluvat useat erilaiset perinteet ja traditiot. Meidän perheen jouluperinteisiin kuuluu mm. kiireetön aamuinen joulusauna ja lumiukko elokuvan katsominen jouluaattona. Yksi meille muodostunut jouluun liittyvä perinne on myös jouluhalon valmistus. Tämän jouluhalko ohjeen myötä Hullu Kokki toivottaa herkullista ja rauhallista joulunaikaa kaikille.
Joulunviettoon kuuluvat useat erilaiset perinteet ja traditiot. Meidän perheen jouluperinteisiin kuuluu mm. kiireetön aamuinen joulusauna ja lumiukko elokuvan katsominen jouluaattona. Yksi meille muodostunut jouluun liittyvä perinne on myös jouluhalon valmistus. Tämän jouluhalko ohjeen myötä Hullu Kokki toivottaa herkullista ja rauhallista joulunaikaa kaikille.
Tumman suklaisen jouluhalon seuraan sopii joulusesongin kunniaksi punainen portviini |
Jouluhalko (Buche de Noël)
Valmistusaineet:
3
munaa
1 1/2 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
täyte:
2 prk appelsiinilla maustettua tuorejuustoa (à 200 g)
kuorrutus:
140 g tummaa suklaata
2 rkl voita
1 1/2 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
täyte:
2 prk appelsiinilla maustettua tuorejuustoa (à 200 g)
kuorrutus:
140 g tummaa suklaata
2 rkl voita
Valmistusohje:
Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskiosassa 5–8 minuuttia.
Kumoa levy puhtaalle leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria.
Levitä tuorejuusto jäähtyneelle levylle. Kääri tiiviiksi rullaksi.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa välillä sekoitellen. Kun suklaa on kokonaan sulanut, ota kattila pois levyltä ja lisää voi. Sekoita hyvin. Valuta lämmin suklaaseos tortun päälle.
Voit halutessasi kuvioida suklaapäällyksen esimerkiksi haarukalla pitkittäisin vedoin, jolloin saat puun kaarnaa muistuttavan pinnan.
Rauhallista Joulua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti